Ferrari-baas: 'We hebben de titel verspild door rijdersfouten en technische problemen'

04 nov. 2017 08:15 Rik Alkema 1 reacties
Ferrari leek in de eerste helft van het seizoen heel goed mee te kunnen doen om de titel. Vooral bij de coureurs ging het goed, Sebastian Vettel deed tot de zomerstop mee om de titel. Daarna verspeelde hij zijn titel echter in rap tempo, volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne door rijdersfouten en technische mankementen.

Ferrari-baas spreekt van 'pijnlijk' seizoen

Hoewel Ferrari voor de zomerstop nog vier overwinningen boekte, heeft het na de zomerstop met nog twee wedstrijden te gaan geen enkele overwinning bij kunnen schrijven.

De teloorgang van Ferrari was enigszins onverwacht, aangezien het team wel de snelheid had om wedstrijden te winnen. Volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne was het uiteindelijk een combinatie van rijdersfouten en technische mankementen waardoor Ferrari de titel heeft laten lopen.

"Het is geen pech, het is een resultaat van hoe wij de boel managen", reflecteert Marchionne op het huidige seizoen.

"In de tweede seizoenhelft ging het voornamelijk mis door technische mankementen en rijdersfouten. Misschien kan je het geen fouten noemen, maar het waren in elk geval verkeerde inschattingen", vervolgt de Ferrari-baas.

"Maar we kunnen leren van deze pijnlijke fouten en nog sterker terugkomen in 2018", geeft Marchionne er een positieve draai aan.

"Hopelijk wordt 2018 een veel beter seizoen. Als iemand vorig jaar had gezegd dat we zo goed waren in de eerste helft van dit seizoen had ook niemand diegene geloofd."

"We moeten in 2018 afmaken waar we dit seizoen mee zijn gestart", besluit Marchionne daadkrachtig.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen