Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-baas: 'We hebben de titel verspild door rijdersfouten en technische problemen'

Ferrari leek in de eerste helft van het seizoen heel goed mee te kunnen doen om de titel. Vooral bij de coureurs ging het goed, Sebastian Vettel deed tot de zomerstop mee om de titel. Daarna verspeelde hij zijn titel echter in rap tempo, volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne door rijdersfouten en technische mankementen.

Hoewel Ferrari voor de zomerstop nog vier overwinningen boekte, heeft het na de zomerstop met nog twee wedstrijden te gaan geen enkele overwinning bij kunnen schrijven. De teloorgang van Ferrari was enigszins onverwacht, aangezien het team wel de snelheid had om wedstrijden te winnen. Volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne was het uiteindelijk een combinatie van rijdersfouten en technische mankementen waardoor Ferrari de titel heeft laten lopen. "Het is geen pech, het is een resultaat van hoe wij de boel managen" , reflecteert Marchionne op het huidige seizoen.

"In de tweede seizoenhelft ging het voornamelijk mis door technische mankementen en rijdersfouten. Misschien kan je het geen fouten noemen, maar het waren in elk geval verkeerde inschattingen" , vervolgt de Ferrari-baas. "Maar we kunnen leren van deze pijnlijke fouten en nog sterker terugkomen in 2018" , geeft Marchionne er een positieve draai aan. "Hopelijk wordt 2018 een veel beter seizoen. Als iemand vorig jaar had gezegd dat we zo goed waren in de eerste helft van dit seizoen had ook niemand diegene geloofd." "We moeten in 2018 afmaken waar we dit seizoen mee zijn gestart" , besluit Marchionne daadkrachtig.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin