Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ferrari-baas: 'We hebben het volkomen verpest'

Het team van Ferrari kwam voor het eerst dit seizoen totaal niet in de buurt van het tempo van Mercedes, uitgerekend op hun 'thuiscircuit'. Hoewel de Tifosi uiteindelijk nog wel de derde plaats van Sebastian Vettel vierde, voelde dat meer als een troostprijs.

Nadat Lewis Hamitlon en Valtteri Bottas bijna gebroederlijk over de streep kwamen op het circuit van Monza, duurde het nog ruim een halve minuut voordat Sebastian Vettel in zijn Ferrari de finishvlag zag. Hoewel het wel een podiumplaats, en schadebeperking, betekende was het niet het resultaat waar Ferrari op gehoopt had.

De kritiek van Ferrari-baas Sergio Marchionne was dan ook niet mals na afloop van de Grand Prix van Italië.

"We hebben het zelf verpest", was zijn eerste reactie na afloop tegenover het Duitse RTL. "Tussen België en Italië zijn we ergens volledig de mist in gegaan, de setup van de wagen klopte totaal niet."

"We moeten nu onze wonden likken en terug naar de fabriek om te kijken waar het fout ging. In Singapore zitten we er gewoon weer bij", beloofde Marchionne de Ferrari-fans.

Sebastian Vettel sprak van een gebrek aan vertrouwen, dat veroorzaakt werd door een probleem met de stuurbekrachtiging. De Duitser voelde zich daardoor niet geheel op zijn gemak in de auto, waardoor hij niet voluit kon gaan.

"Vooral het begin was het lastig, maar daarna kwam ik wel in mijn ritme. Door het probleem met de stuurbekrachtiging deed ik het wel wat rustiger aan bij het remmen. Maar over het geheel was Mercedes gewoon sneller vandaag", was de analyse van Vettel na afloop.

Vettel houdt echter hoop, net als Marchionne. "Ik weet zeker dat we er in Singapore weer bij zitten", aldus een strijdbare Vettel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen