Ferrari-baas: 'We hebben het volkomen verpest'

04 sep. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Ferrari kwam voor het eerst dit seizoen totaal niet in de buurt van het tempo van Mercedes, uitgerekend op hun 'thuiscircuit'. Hoewel de Tifosi uiteindelijk nog wel de derde plaats van Sebastian Vettel vierde, voelde dat meer als een troostprijs.

Ferrari stelt teleur voor eigen publiek

Nadat Lewis Hamitlon en Valtteri Bottas bijna gebroederlijk over de streep kwamen op het circuit van Monza, duurde het nog ruim een halve minuut voordat Sebastian Vettel in zijn Ferrari de finishvlag zag. Hoewel het wel een podiumplaats, en schadebeperking, betekende was het niet het resultaat waar Ferrari op gehoopt had.

De kritiek van Ferrari-baas Sergio Marchionne was dan ook niet mals na afloop van de Grand Prix van Italië.

"We hebben het zelf verpest", was zijn eerste reactie na afloop tegenover het Duitse RTL"Tussen België en Italië zijn we ergens volledig de mist in gegaan, de setup van de wagen klopte totaal niet."

"We moeten nu onze wonden likken en terug naar de fabriek om te kijken waar het fout ging. In Singapore zitten we er gewoon weer bij", beloofde Marchionne de Ferrari-fans.

Sebastian Vettel sprak van een gebrek aan vertrouwen, dat veroorzaakt werd door een probleem met de stuurbekrachtiging. De Duitser voelde zich daardoor niet geheel op zijn gemak in de auto, waardoor hij niet voluit kon gaan.

"Vooral het begin was het lastig, maar daarna kwam ik wel in mijn ritme. Door het probleem met de stuurbekrachtiging deed ik het wel wat rustiger aan bij het remmen. Maar over het geheel was Mercedes gewoon sneller vandaag", was de analyse van Vettel na afloop.

Vettel houdt echter hoop, net als Marchionne. "Ik weet zeker dat we er in Singapore weer bij zitten", aldus een strijdbare Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen