Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ferrari-baas: 'We hebben het volkomen verpest'

Het team van Ferrari kwam voor het eerst dit seizoen totaal niet in de buurt van het tempo van Mercedes, uitgerekend op hun 'thuiscircuit'. Hoewel de Tifosi uiteindelijk nog wel de derde plaats van Sebastian Vettel vierde, voelde dat meer als een troostprijs.

Nadat Lewis Hamitlon en Valtteri Bottas bijna gebroederlijk over de streep kwamen op het circuit van Monza, duurde het nog ruim een halve minuut voordat Sebastian Vettel in zijn Ferrari de finishvlag zag. Hoewel het wel een podiumplaats, en schadebeperking, betekende was het niet het resultaat waar Ferrari op gehoopt had.

De kritiek van Ferrari-baas Sergio Marchionne was dan ook niet mals na afloop van de Grand Prix van Italië.

"We hebben het zelf verpest", was zijn eerste reactie na afloop tegenover het Duitse RTL. "Tussen België en Italië zijn we ergens volledig de mist in gegaan, de setup van de wagen klopte totaal niet."

"We moeten nu onze wonden likken en terug naar de fabriek om te kijken waar het fout ging. In Singapore zitten we er gewoon weer bij", beloofde Marchionne de Ferrari-fans.

Sebastian Vettel sprak van een gebrek aan vertrouwen, dat veroorzaakt werd door een probleem met de stuurbekrachtiging. De Duitser voelde zich daardoor niet geheel op zijn gemak in de auto, waardoor hij niet voluit kon gaan.

"Vooral het begin was het lastig, maar daarna kwam ik wel in mijn ritme. Door het probleem met de stuurbekrachtiging deed ik het wel wat rustiger aan bij het remmen. Maar over het geheel was Mercedes gewoon sneller vandaag", was de analyse van Vettel na afloop.

Vettel houdt echter hoop, net als Marchionne. "Ik weet zeker dat we er in Singapore weer bij zitten", aldus een strijdbare Vettel.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje