Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: 'Bernie Ecclestone is een leugenaar'

De 'handgranaat' die voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone af liet gaan in het Formule 1 circus stuit op veel kritiek. Ecclestone suggereerde dat Ferrari altijd de hulp heeft gekregen van de FIA om kampioen te worden. Daarnaast zouden de Italianen hulp hebben gekregen van Mercedes bij de ontwikkeling van hun motor.

Bernie Ecclestone schuwt een schandaal meer of minder niet. De voormalig eigenaar van de Formule 1 legde dit weekend een bom on de sport. Ecclestone liet onder andere weten dat hij en de FIA altijd een voorkeur hebben voor Ferrari en de Italiaanse renstal jarenlang geholpen hebben. Daarnaast zou Mercedes met Ferrari hebben samengewerkt om een betere motor te bouwen. Dit omdat de totale dominantie van Mercedes slecht was voor de waarde van de successen van Mercedes. De samenwerking zou tevens als doel hebben om Red Bull als concurrent uit te schakelen.

Eerder liet Mercedes-teambaas Toto Wolff al weten dat Ecclestone het spoor bijster was. Ferrari laat nu ook weten dat de pensionado liegt en ondankbaar is. Ferrari-president Sergio Marchionne is boos op de Brit. " Het is pure onzin wat hij verkondigd. Bernie moet Ferrari dankbaar zijn voor de kans die hem geboden is om leiding te geven aan de Formule 1. Mede dankzij ons is hij nu miljardair." " Bernie heeft veel voor de sport gedaan en betekend, maar dat geldt ook voor Ferrari."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi