Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari boekt uitstekende resultaten met nieuwe motor

Het Formule 1 team van Ferrari boekt uitstekende resultaten met de nieuwe motor. Op de testbank in Maranello scoort de nieuwe krachtbron mooie cijfers. Ferrari werkt hard aan een krachtigere en betrouwbaardere motor voor 2018.

Betrouwbaarheidsproblemen waren in 2017 een van de voornaamste redenen dat Ferrari en Sebastian Vettel af moesten haken in de titelstrijd. Met de nieuwe regels voor 2018, waarin teams nog slechts drie motoren mogen gebruiken, is betrouwbaarheid nog belangrijker geworden. Autosport meldt dat Ferrari uitstekende resultaten behaalt als het aankomt op betrouwbaarheid en vermogen. Het eerste doel was om het vermogen gelijk te houden, maar de levensduur van de motor te verlengen naar minimaal zeven races. Dat is voor de teams de minimale levensduur van de motor, doordat er slechts drie motoren beschikbaar zijn voor eenentwintig Grand Prix's.

Motorbaas Corrado Lotti wil later dit seizoen een nieuwe cilinderkop introduceren. Deze zou bij moeten dragen aan een betere verbranding, waardoor Ferrari de strijd aan moet kunnen gaan met het dominante Mercedes. De huidige motor is een doorontwikkeling van de versie van 2017, maar op diverse punten aangepast. Zo is de staallegering zuiger verleden tijd. Deze zorgde voor diverse problemen en luidde uiteindelijk het ontslag van motorenchef Sassi in. Laatstgenoemde gaat nu aan de slag bij concurrent Mercedes.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'