Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari bouwt bolide Leclerc om na vuurdoop updatepakket

Werk aan de winkel voor Ferrari. De Scuderia moet de auto van Charles Leclerc ombouwen, maar in dit geval is dat goed nieuws voor de Monegask en Ferrari.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft een omvangrijk updatepakket meegenomen naar de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Met name de nieuwe sidepods en nieuwe vloer springen in het oog. Tot en met de eerste vrije training zaten de updates enkel op de auto van Carlos Sainz, maar klaarblijkelijk is men tevreden met wat men in de data zag. Ook Charles Leclerc zal vanaf de tweede vrije training met de updates rijden.

Dat heeft teambaas Fred Vasseur bevestigt in de persconferentie voor teambazen in Barcelona. Aldaar werd hij tegenover onder andere RacingNews365 eveneens gevraagd of Ferrari de koelingssystemen aan heeft moeten passen voor de geüpdatete bolide of dat enkel het bodywork onder handen is genomen: "Ik geloof niet dat ik die vraag ga beantwoorden", antwoordde hij geheimzinnig.

Op een ander moment in de persconferentie geeft hij wel aan het geen totaal nieuwe auto betreft: "Het is anders, dat zeker, maar het concept is hetzelfde gebleven."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'