Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-CEO Louis Camilleri treedt per direct af

Louis Camilleri heeft per direct zijn taken als CEO van Ferrari neergelegd. Persoonlijke redenen dwongen de Maltees om afscheid te nemen van de Italiaanse autofabrikant.

Louis Camilleri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-CEO Louis Camilleri heeft op donderdag besloten om niet meer verder te gaan als CEO van Ferrari. De Maltees heeft aangegeven om persoonlijke redenen afscheid te nemen van zijn rol als CEO van de in Maranello gevestigde autofabrikant. Verschillende Italiaanse media melden dat Camilleri door die persoonlijke redenen ook niet meer van plan is om nog terug te keren bij Ferrari of andere bedrijven.

John Elkann, president van de Exor-groep waarin Ferrari zich bevindt, zal de taken van Camilleri tijdelijk op zich nemen. De Italiaan bedankte Camilleri in een brief die hij naar de Ferrari-werknemers stuurde. "Ik weet dat het voor Louis geen makkelijke beslissing is geweest. Hierbij wil ik Louis bedanken voor het werk dat hij heeft geleverd gedurende de moeizame Covid19-periode. Hij heeft uitstekend leiding gegeven in deze moeilijke tijden en ervoor gezorgd dat de werknemers en hun families altijd veilig zijn geweest", aldus Elkann.

"We hebben met Ferrari een duidelijke strategie voor ogen en die zullen we blijven volgen. Ik zal de interim positie met volle trots vervullen en ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen voor jullie. Ik weet dat jullie iedere dag weer het verschil maken voor Ferrari", laat Elkann weten tegenover het Ferrari-personeel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen