Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs balen van Italiaanse media: 'Bijna allemaal onzin'

Na de seizoensopener in Bahrein deden er meerdere geruchten de ronde over de situatie binnen Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz verwijzen 'negentig procent' van deze geruchten rechtstreeks naar de prullenbak.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen als het niet goed gaat met Ferrari in de Formule 1: de vele geruchten over hoe het gaat binnen het team. Vooral de Italiaanse media luiden al snel de noodklok als het niet goed gaat bij de Scuderia en ook na de GP van Bahrein draaide de geruchtencarrousel op volle toeren. Zo zou Charles Leclerc volgens Italiaanse media hebben gesproken met John Elkann, de grote baas van Ferrari. De coureur zou hem hebben gevraagd om wat geruststelling te geven na zijn uitvalbeurt in de seizoensopener, maar in Saoedi-Arabië is hij duidelijk over de geruchten: "Dat is absoluut niet waar!", zegt hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Er zijn heel veel geruchten geweest rond het team, waarvan 90% volledig ongegrond is. Ik weet niet waar het vandaan komt en eerlijk gezegd wil ik mijn tijd en moeite ook niet steken in het vinden van de bron. We moeten ons focussen en ons op onszelf richten. De eerste race is pas geweest en er zijn er nog heel veel te gaan." Leclerc baalt van alle geruchten rondom de Italiaanse renstal. "Als het niet goed gaat met Ferrari dan wordt er van alles geroepen, maar we moeten onze energie gebruiken voor zaken binnen het team. We willen het verschil maken en sterker terugkomen."

Sainz deelt mening Leclerc

Ook Sainz stoort zich aan alle geruchten rondom Ferrari. "Het is binnen het team een stuk beter dan hoe het soms lijkt in het nieuws. Als je terugkijkt op de vorige race en hoeveel geruchten er de ronde doen, lijkt het alsof het helemaal niet goed gaat met het team. Ik kan je vertellen dat het duidelijk is waarin we moeten verbeteren, hoe we dat moeten doen en wat onze doelen zijn op de korte, middellange en lange termijn." "Ik ben er verbaasd over dat sommige mensen ons team proberen te destabiliseren, omdat sommigen het al een crisis noemen. We hebben pas één race gehad, het is onmogelijk om de prestaties van een team aan de hand daarvan te beoordelen. Wij zullen de eersten zijn die niet tevreden zijn over een race en wij zitten er zelf het meeste mee." De Spanjaard heeft volledig vertrouwen in het team uit Maranello. "Ik ben er vrij rustig onder en ik weet dat de mensen daar toegewijd en gefocust zijn en een duidelijk doel voor ogen hebben. Dat heb ik ook", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen