Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs helpen eigenhandig long runs om zeep: "Erg jammer"

De Ferrari-coureurs doen nauwelijks voor elkaar onder. Is de één snel, dan is de andere dat ook. Zet de één de F1-75 tegen de muur, dan doet de ander hetzelfde. Geen handig begin dus voor Charles Leclerc en Carlos Sainz in Saoedi-Arabië.

Opeens stonden er met nog twintig minuten te gaan in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië twee Ferrari's stil in de pitbox. Charles Leclerc en Carlos Sainz zouden niet meer naar buiten gaan, nadat ze allebei hun auto tegen de muur hadden beschadigd. De long runs schoten er daardoor bij in. Leclerc legt uit wat er mis ging. "Het was een ongelukkig einde van een verder goede dag. Het was een klein foutje, maar geen foutje waardoor zelfvertrouwen verlies. Ik had verwacht dat de voorkant wat meer zou glijden en zo raakte ik de muur aan de binnenkant van bocht vier." Echter, Leclerc heeft genoeg gezien om vol vertrouwen richting de sessies op zaterdag te werken: "Ik denk dat de snelheid er wel is. Het is jammer dat we geen runs met volle tanks gedaan kregen, maar we moeten er morgen tussen kunnen zitten."

Sainz had last van popoising

Waar Leclerc tot twee keer toe de snelste tijd noteerde, vond teamgenoot Sainz zich aan het einde van de dag terug op P3. Ook hij reed geen long run: "Dat schoot erbij in, nadat ik de muur schampte en we binnen moesten blijven." "Maar zoals verwacht gedroegen de auto's zich hier anders dan in Bahrein. We leren wel steeds meer over hoe we de auto af moesten stellen voor verschillende omstandigheden en de verschillende bochten", aldus Sainz, die vervolgens melding maakt van een probleem dat Ferrari toch goed onder controle leek te hebben. "Porpoising speelde op een gegeven moment een beetje op, maar ik maak me daar geen zorgen over."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'