Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-coureurs helpen eigenhandig long runs om zeep: "Erg jammer"

De Ferrari-coureurs doen nauwelijks voor elkaar onder. Is de één snel, dan is de andere dat ook. Zet de één de F1-75 tegen de muur, dan doet de ander hetzelfde. Geen handig begin dus voor Charles Leclerc en Carlos Sainz in Saoedi-Arabië.

Sainz Leclerc Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Opeens stonden er met nog twintig minuten te gaan in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië twee Ferrari's stil in de pitbox. Charles Leclerc en Carlos Sainz zouden niet meer naar buiten gaan, nadat ze allebei hun auto tegen de muur hadden beschadigd. De long runs schoten er daardoor bij in. Leclerc legt uit wat er mis ging.

"Het was een ongelukkig einde van een verder goede dag. Het was een klein foutje, maar geen foutje waardoor zelfvertrouwen verlies. Ik had verwacht dat de voorkant wat meer zou glijden en zo raakte ik de muur aan de binnenkant van bocht vier."

Echter, Leclerc heeft genoeg gezien om vol vertrouwen richting de sessies op zaterdag te werken: "Ik denk dat de snelheid er wel is. Het is jammer dat we geen runs met volle tanks gedaan kregen, maar we moeten er morgen tussen kunnen zitten."

Sainz had last van popoising

Waar Leclerc tot twee keer toe de snelste tijd noteerde, vond teamgenoot Sainz zich aan het einde van de dag terug op P3. Ook hij reed geen long run: "Dat schoot erbij in, nadat ik de muur schampte en we binnen moesten blijven."

"Maar zoals verwacht gedroegen de auto's zich hier anders dan in Bahrein. We leren wel steeds meer over hoe we de auto af moesten stellen voor verschillende omstandigheden en de verschillende bochten", aldus Sainz, die vervolgens melding maakt van een probleem dat Ferrari toch goed onder controle leek te hebben. "Porpoising speelde op een gegeven moment een beetje op, maar ik maak me daar geen zorgen over."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"