Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-coureurs profiteren van extra testdagen op circuit Jerez

Nog voordat medio maart de wintertests in de Formule 1-beginnen, komen Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz in actie namens de Scuderia. Dit keer rijden ze echter niet met de 2018-bolide, zoals enkele weken geleden, maar ook niet met de 2021-bolide.

Op het Spaanse circuit van Jerez is Ferrari het eerste team dat in opdracht van Pirelli gaat testen met de nieuwe 18-inch wielen voor 2022. Pirelli werkt gedurende 2021 een testprogramma van in totaal dertig dagen af, waar elk team er dertig van voor zijn rekening neemt. Ferrari trapt af, dat meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Komende maandag worden de droogweerbanden getest, waarna op de twee daaropvolgende dagen de regenbanden uitgeprobeerd worden op een kunstmatig nat gemaakte baan. Om zoveel mogelijk de autokarakteristieken van de bolides van 2022 na te bootsen, past Ferrari de SF90 van 2020 zoveel mogelijk aan aan die nieuwe reglementen.

De testdagen maken dat Leclerc en Sainz, die steeds halve dagen in actie zullen komen, toch extra meters kunnen maken in een tijd waarin nauwelijks getest wordt en het aantal wintertestdagen zelfs gehalveerd is. Natuurlijk, de omstandigheden staan ver van alles wat met 2021 te maken heeft, maar zeker in het geval van Carlos Sainz maakt het dat hij toch wat extra ervaring op kan doen in zijn nieuwe werkomgeving. En het scherp houden van de zintuigen en reflexen kan al helemaal nooit kwaad.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië