Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-coureurs ruiken bloed in strijd met Verstappen: "Maar Red Bull is dan gewoon de favoriet"

Red Bull heeft in Monaco een desastreus weekend achter de rug en dat zorgt voor een nieuwe dosis hoop bij de mannen van Ferrari. Toch gaan Carlos Sainz en Charles Leclerc er nog wel vanuit dat, op een enkele uitzondering na, Red Bull Racing alsnog de sterkste zal zijn op de meeste circuits.

Leclerc Win Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het moge duidelijk zijn dat Red Bull Racing en het Circuit de Monaco geen gouden combinatie waren. Max Verstappen wist nog een zesde plek veilig te stellen, maar Sergio Perez belandde tijdens de kwalificatie al helemaal achteraan en tijdens de race was het al vrij snel einde oefening. Van schadebeperking leek verder geen sprake omdat de tegenvallers zich gaandeweg het weekend alleen nog maar op leken te stapelen.

Ferrari-coureur Charles Leclerc merkte enkele raceweekenden geleden al dat er sprake is van een stijgende lijn, maar benadrukt in de persconferentie na de race dat de Italiaanse renstal in Monaco pas echt succes boekte. "Ik heb het idee dat het keerpunt enkele races geleden al kwam, maar toen hadden we niet echt de auto om races te winnen. Maar hier kon het ineens wel en ik wist dat ik die kans met beide handen aan moest grijpen, dus hebben we wat mij betreft echt een heel goed weekend achter de rug. Ik had eerder twee kwalificaties die niet zo goed verliepen, maar vanaf dat moment werd mijn pace over één ronde alleen nog maar beter." 

Die ene overwinning op eigen bodem zorgt logischerwijs voor een nieuwe dosis zelfvertrouwen bij thuisheld Leclerc. "Ik ben heel erg blij en ik hoop dat we vanaf nu nog vaker kunnen winnen. We moeten onszelf echter niet verliezen in dit succes. Monaco is een specifiek circuit, maar we hadden dit weekend gewoon echt een goede auto. Het betekent niet dat dat het hele jaar zo zal blijven, maar we blijven alle resultaten gewoon maximaliseren en we gaan deze stijgende lijn voortzetten."

Ook het gat met Max Verstappen wordt stukje bij beetje iets kleiner, al leek Leclerc zelf wat overmoedig te worden toen iemand hem inlichtte over het verschil in het kampioenschap. "Is het echt nog 31 punten, ja? Ik dacht 23! Ik werd wel al enthousiast, maar ik accepteer dit hoe dan ook. Ik denk voor nu nog helemaal niet aan het kampioenschap. Daar is het nog veel te vroeg voor. We moeten de werking van de updates uit Imola ook nog afwachten, maar als we alles blijven maximaliseren komen we er vanzelf."

"Dan zal Red Bull gewoon weer de favoriet zijn"

Ook teamgenoot Carlos Sainz, die ondanks een lekke band bij de start alsnog derde werd, voelt dat de Italiaanse renstal langzaamaan op weg is om deze goede prestaties vaker te verwezenlijken. "Ik denk dat we nog wel een aantal kansen zullen krijgen op dit soort circuits (stratencircuits, red.) en ik ga er eigenlijk vanuit dat dat voor McLaren ook zo zal zijn. Maar als we over normale circuits spreken, zoals bijvoorbeeld Barcelona of ieder ander Europees circuit, zal Red Bull gewoon weer de favoriet zijn."

Toch denkt ook de Spanjaard dat de Oostenrijkse renstal een tweede oppermachtige seizoen wel op de buik kan schrijven, want Sainz gaat er inmiddels niet meer vanuit dat het gat met de concurrentie zo groot zal blijven. "Ik denk niet dat ze weer zo zullen domineren als ze vorig seizoen deden, maar voor het kampioenschap is dat goed nieuws. We staan nu een of twee tienden achter ze, maar zij kunnen het zich tijdens de kwalificatie niet langer permitteren om fouten te maken. Ferrari en McLaren hebben het gat namelijk aardig kunnen dichten, terwijl geen enkel team in staat was om ze te verslaan in Bahrein."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"