Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs verrast door gebrek aan snelheid tijdens vrije trainingen

Sinds de zomerstop was Ferrari in de meeste sessies bovenaan de tijdlijsten te vinden, maar op het circuit van Suzuka lijkt het vooralsnog de boot te missen. In beide vrije trainingen kijken de Ferrari-rijders aan tegen een behoorlijke achterstand. Sebastian Vettel en Charles Leclerc krabben zich achter de oren.

Het gebrek aan snelheid in de eerste twee oefensessies van de Grand Prix van Japan komt voor de Ferrari-coureurs toch enigszins als een verrassing. Na afloop van FP2 stonden Sebastian Vettel en Charles Leclerc de pers te woord en daaruit blijkt dat ze deze achterstand niet hadden zien aankomen. Na afloop van de tweede vrije training vertelt Leclerc: "Het lijkt erop dat we dit weekend iets aan snelheid tekortkomen, wat toch best een verrassing is, aangezien we de afgelopen vier wedstrijden juist heel sterk voor de dag kwamen. We hadden verwacht ook hier sterk te zijn, maar dat blijkt niet het geval," zo vervolgt de Monegask zijn verhaal. "We zullen uiteraard ons best doen om zo goed mogelijk voor te bereiden voor de kwalificatie op zondag. De balans is overigens niet slecht, het betreft simpelweg een gebrek aan snelheid. Ik verwacht dat het lastig zal zijn Mercedes bij te houden." Teamgenoot Vettel kijkt met een iets positievere blik naar de eerste vrije trainingen. Volgens de viervoudig kampioen hoeft de hoop nog niet te worden opgegeven: "Het is niet zo erg als het lijkt. Ik denk dat we het redelijk oké hebben gedaan, maar dat we gewoon pace missen. Mercedes was vanochtend direct comfortabel op het circuit, dus het is geen verrassing dat ze ook in FP2 snel waren. Wijzelf hebben meer ruimte voor verbetering."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden