Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs willen fiasco voorkomen: "Mogen elkaar niet raken"

Voor het oog van tienduizenden tifosi de Grand Prix van Italië op je naam schrijven, het is een droom van iedere Ferrari-coureur. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel hebben voor aanvang van de Italiaanse GP van dit jaar de beste uitgangsposities: het Ferrari-duo start vanaf de eerste rij. De 38-jarige Fin en zijn zeven jaar jongere collega uit Duitsland beseffen echter dondersgoed dat ze elkaar niet in de wielen moeten rijden.

Vettel is de hoop van Ferrari: de viervoudig wereldkampioen moet de Scuderia aan haar eerste rijderstitel sinds 2007 helpen. Raikkonen is wellicht geliefder bij de achterban, maar de Fin kan niet al teveel meer klaarspelen om wat betreft de strijd om het kampioenschap.

De laatste Grand Prix-zege van Raikkonen dateert bovendien van maart 2013, een eeuwigheid geleden. Toch denkt Vettel niet dat er bij voorbaat teamorders worden uitgedeeld. "Als hij vanaf pole vertrekt, zie ik geen reden waarom hij niet zou mogen winnen", meent de man die de Italiaanse GP driemaal op zijn naam schreef - overigens nog nooit als Ferrari-coureur. "Kimi wil winnen, ik wil ook winnen. Wat voor ons ligt is een 53 ronden tellende race. Ik hoop dat er aan het einde van de rit in ieder geval een van ons twee met de zege aan de haal gaat." Vettel laat het raceverloop echter niet zomaar voor wat het is. De vanaf P2 startende nummer twee van het kampioenschap wil de aanval inzetten, mocht hij de kans krijgen. "Je zal altijd proberen een aanval in te zetten, het maakt niet uit wie de tegenstander is. Natuurlijk moeten we elkaar niet toucheren, dat weten we beiden. Een botsing is uit den boze", neemt hij zijn verantwoordelijkheden. Teammaat Raikkonen sluit zich aan bij de woorden van Vettel. "We moeten voorzichtig met elkaar omgaan, maar dat is niets anders dan anders. Niemand neemt onnodige risico’s", is de Fin, zoals men van hem gewend is, kort van stof.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'