Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari deelt 'zeer speciaal moment' en wekt de F1-motor tot leven

Ferrari heeft haar krachtbron voor het F1-seizoen van 2022 tot leven gewekt. Het geluid wordt natuurlijk gedeeld met de fans van de Italiaanse renstal.

Ferrari heeft de 'fire-up' van de krachtbron gecompleteerd. De deels aangepaste motor zal de Scuderia en klantenteams Alfa Romeo en Haas voorzien van de benodigde paardenkrachten om de concurrentie aan te gaan met de rest van het veld. Vanaf dit jaar is het verplicht om E10-brandstof te gebruiken, wat voor 10% uit ethanol bestaat. Hiervoor moeten de teams de motor aanpassen en een manier vinden om geen pk's te verliezen. Naar verluidt heeft Shell dit gat eind 2021 al gedicht. Het opstarten van de motor is een 'zeer speciaal moment', zo legt teambaas Mattia Binotto uit. "De F1-75 is een volledig nieuwe bolide. Het is de uitkomst van een avontuur waar we jaren geleden aan begonnen zijn." Benieuwd naar het brullende geluid van de nieuwe motor? Luister dan het fragment hieronder.

1489285482555002886

𝗦𝗢𝗨𝗡𝗗 𝗢𝗡 Firing up for 2022 #essereFerrari @Charles_Leclerc @Carlossainz55 pic.twitter.com/tsZLpaggW1 — Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 3, 2022

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'