Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari denkt aan oprichten alternatieve raceklasse voor Formule 1

Ferrari heeft het dreigement om de Formule 1 te verlaten al vaker laten vallen, maar volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne is het deze keer serieus. Volgens Marchionne denkt het team er zelfs over na om een alternatieve raceklasse op te richten, als concurrent van de Formule 1.

Het struikelblok voor Ferrari is het motorreglement, dat vanaf 2021 van kracht wordt. Het eerste concept van dat reglement is totaal niet naar de zin van Ferrari en dus dreigt het Italiaanse team de Formule 1 te verlaten. Dat dreigement is al zo oud als de weg naar Rome, maar deze keer is het echt serieus volgens Marchionne. Hij waarschuwt dan ook iedereen die er 'te makkelijk' over denkt. "Degene die beweren dat wij de Formule 1 nooit zullen verlaten, spelen met vuur" , zegt Marchionne op dreigende toon tijdens de jaarlijkse kerstbijeenkomst van Ferrari.

"Mijn voorkeur gaat niet uit naar een alternatieve raceklasse, maar het is zeker een serieuze optie" , antwoordt Marchionne op de vraag wat Ferrari gaat doen als het de Formule 1 verlaat. Dat is volgens Marchionne mogelijk door het nieuwe akkoord tussen de Formule 1 en de teams. "Het akkoord biedt veel meer vrijheid. Onder het vorige akkoord was het niet mogelijk een alternatieve raceklasse op te richten, maar onder het huidige akkoord wel." "Het is dus zeker een mogelijkheid, maar we voeren de discussie verder achter gesloten deuren ", aldus de Ferrari-baas.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"