Ferrari denkt Mercedes te kunnen verslaan in België

25 aug. 2017 20:52 Rik Alkema 0 reacties
Het waren Ferrari en Mercedes die de klok sloegen op de vrijdag in België. Kimi Raikkonen was de snelste tijdens de eerste vrije training, terwijl Lewis Hamilton de tweede vrije training topte. Maar niet alleen Kimi Raikkonen zat er goed bij, ook Sebastian Vettel liet goede tijden noteren. Volgens de Duitser kan Ferrari concurrent Mercedes zelfs verslaan op zondag.

Vettel: 'Het wordt heel spannend met Mercedes'

Kimi Raikkonen typeert zijn vrijdag als 'een normale vrijdag'. Hoewel de regen vroegtijdig een einde maakte aan de tweede vrije training, gebeurde er volgens Raikkonen weinig geks. Veel is er dan ook niet op te maken uit de tijden, aldus de Fin.

"Het liep eigenlijk zoals we hadden verwacht, het was geen slechte start van het weekend", aldus Raikkonen. "We moeten nog hard werken om de auto goed te krijgen voor de rest van het weekend, maar dat is eigenlijk altijd zo. Het heeft geen zin om te speculeren over waar we staan ten opzichte van de anderen", blijft Raikkonen nuchter.

Sebastian Vettel is daarentegen wat positiever. De Duitser maakte een moeizame dag mee, maar weet waar hij nog wat kan winnen.

"Ik kon niet echt in het ritme komen vandaag, maar de auto is over het algemeen zeer snel. Alle puzzelstukjes moeten alleen in elkaar vallen", blikt Vettel terug en vooruit.

"De long runs gingen echter wel goed. Ik weet wat ik moet verbeteren en als we de auto ook kunnen verbeteren dan wordt het heel spannend met Mercedes. Ik denk dat we Mercedes kunnen verslaan dit weekend. We zijn hier immers om het onze concurrenten zo moeilijk mogelijk te maken", besluit Vettel met een knipoog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen