Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Ferrari diep teleurgesteld over optreden in Spaanse GP

Het loopt dit seizoen nog verre van soepel bij Ferrari. Nadat Mercedes de eerste vier races van het seizoen wist te winnen, hoopten de Italianen met een geupgrade bolide het vuur in Barcelona aan de schenen van hun Duitse rivalen te kunnen leggen. Niets bleek echter minder waar, want de Duitsers scoorden hun vijfde één-twee van het seizoen en de Italiaanse renstal greep zelfs naast een podium. Teambaas Mattia Binotto blikt na de race terug op een teleurstellend weekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De teambaas van het ondermaats presterende Ferrari geeft aan dat hij op een beter weekend en een beter presterende bolide hoopte. "We zijn natuurlijk erg teleurgesteld over de race en het weekend in zijn geheel. Met onze updates hoopten we ons vooraan in het gevecht te kunnen mengen, maar helaas hebben ze ons niet de gewenste boost gegeven."

Volgens Mattia Binotto waren de updates niet compleet nutteloos. "Op het gebied van de motor kunnen we ons zeker met Mercedes meten. De aerodynamische updates werkten zeker, maar eigenlijk niet zo goed als we hadden gehoopt."

"Onze bolide kent helaas wel wat zwaktes. Zo is de hoeveelheid downforce die de wagen creëert erg teleurstellend. In elke bocht zijn we langzamer dan Mercedes en we hebben veel last van onderstuur. We moeten die problemen goed analyseren en beter leren begrijpen", laat de Ferrari-teambaas optekenen tegenover onder andere RacingNews365.

Binotto complimenteert daarnaast het team van Mercedes met hun prestaties. "Ik kan niks anders doen dan mijn complimenten geven aan de jongens van Mercedes. Ze zijn ijzersterk aan dit seizoen begonnen, maar het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na Grand Prix van Spanje

Valtteri Bottas mocht na de zaterdag in Spanje eventjes geloven dat hij een kans zou hebben om de race te winnen. Toen de lichten gedoofd waren, was het echter één grote Lewis Hamilton-show. Tijd om het Mercedes-duo en haar achttien concurrenten te voorzien van rapportcijfers.

Bekijk het album

2 reacties