Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari dreigt Formule 1 te verlaten

Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari heeft gedreigd om de F1 te verlaten. Reden hiervoor zijn de voorgenomen hervormingsplannen van Liberty Media. Deze omvatten onder andere de invoering van een nieuwe motorformule, een maximum budget voor F1 teams en het afschaffen van bepaalde bonusstructuren.

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft laten weten dat het Italiaanse F1-team de Formule 1 wil verlaten als de plannen voor de hervorming van de F1 zou blijven. Deze week werden de plannen voor de F1-motoren van 2021 gepresenteerd. Net als Renault en Mercedes is ook Ferrari niet te spreken over de voorgenomen wijzigingen. De nieuwe motoren worden eenvoudiger qua ontwerp, waarbij de producenten minder vrijheden krijgen. " Liberty heeft een aantal goede standpunten, zoals het verlagen van de kosten voor de F1. Dat is een goed uitgangspunt, maar er zijn ook zaken waar wij het niet mee eens zijn." " Een daarvan is dat de motoren in de toekomst minder onderscheidend zijn. Dat is iets dat Ferrari nooit zal steunen." " Doordat we nu op gespannen voet staan als het gaat om de strategische ontwikkeling van de F1 in 2021 en verder, betekent dit dat Ferrari ook een beslissing moet nemen over de toekomst. Liberty Media heeft alles in overweging genomen en met de diverse partijen gesproken, maar laat ik duidelijk zijn: Zodra de omstandigheden dusdanig veranderen dat de F1 niet langer bij Ferrari en de positionering van het merk past, dan spelen wij niet meer mee." Los van de nieuwe motorformule is Ferrari ook geen voorstander van het maximale budget van $150 miljoen dat Liberty wil invoeren voor alle F1-teams. Dit moet ervoor zorgen dat de onderlinge verschillen veel kleiner worden en de competitie toeneemt.

Sergio Marchionne is niet bang dat hij de man is die Ferrari na ruim 70 jaar uit de F1 laat vertrekken. " Formule 1 is onderdeel van ons DNA, maar het is niet ondenkbaar dat we een andere richting kiezen. Het is een zandbak waarin we spelen, maar als het een onherkenbare zandbak wordt dan wil ik daar niet langer in meespelen. Ik wil geen F1 dat een soort van NASCAR wordt." Op de vraag hoe Marchionne zichzelf zou voelen als hij de man is die Ferrari uit de F1 haalde, antwoordde hij: " Dat zou geweldig voelen, want dat betekent dat we een alternatief hebben om de F1 te vervangen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"