Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: 'Eind mei duidelijkheid over Formule 1-motoren 2021'

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft onthuld dat Liberty Media eind mei als deadline aanhoudt voor het bevestigen van de motorreglementen vanaf 2021.

Vorige week werden de plannen voor de Formule 1 definitief onthuld. In de persconferentie van vandaag (vrijdag) werd Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene gevraagd naar zijn mening erover: "Het is niet aan mij om daarop te reageren. Dat is aan de Ferrari-president" , zo hield Arrivabene de boot af. Desondanks verklapte Arrivabene wel dat Liberty Media eind mei als deadline stelt voor het definitief vaststellen van de nieuwe reglementen: "Volgens mij ging het om eind mei en ik hoop dat ze zich daaraan zullen houden."

"Aan de ene kant is dat kort dag, aan de andere kant kan er ook niet snel genoeg duidelijkheid komen. Een maand geleden hebben Mercedes, Renault, Honda en wij duidelijk gemaakt hoe wij in de kwestie staan. Nu is één en ander ook voor ons vrij duidelijk." Mercedes-teambaas Toto Wolff tegnover Autosport.com gaf te kennen dat mei niet per se een harde deadline was, maar meer het ideale scenario: "Dat zou ons dan net genoeg tijd bieden om ons fatsoenlijk voor te bereiden op 2021."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi