Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari en Mercedes bepalen de regels niet'

Volgens McLaren-teambaas Zak Brown mag de Formule 1 zich bij het opstellen van de nieuwe regels niet teveel laten leiden door wat grote spelers als Ferrari en Mercedes willen.

Ferrari staat er bijvoorbeeld om bekend eens in de zoveel tijd te dreigen de sport te willen verlaten als die zich in hun ogen in een verkeerde richting ontwikkelt. Daarnaast staat Mercedes, gezien door hun huidige dominante status, weinig welwillend tegenover wat voor regelwijzigingen dan ook, zeker als deze de voorgestelde budgetbeperkingen met zich meebrengen. "Als bepaalde regelwijzigingen hen niet bevallen, moeten ze maar gaan" , zo laat McLaren-teambaas Zak Brown zijn mening klinken. "Ik denk dat het belangrijker is dat we regels hebben die aantrekkelijk zijn voor potentiële nieuwkomers binnen de sport, dan dat er één of twee van de grootste teams tevreden worden gehouden."

"Als deze teams niet langer het belang van de sport, maar het individuele belang voorop stellen, zie ik liever een kampioenschap waarin deze teams vervangen worden en we een gezond aantal deelnemers behouden, in plaats van dat er één of twee teams de touwtjes in handen hebben." Brown snapt natuurlijk ook wel dat Mercedes vast wil houden aan de huidige dominante status, maar zou graag zien dat er in 2021 een vijf- of zestal teams strijden om de overwinning: "We hebben nu de kans om de koers te wijzigen en in te zetten op een meer gelijk speelveld in 2021, wat de sport een stuk spannender zou maken. Mercedes zou echt niks aan eer inleveren als ze de titel pakken met vijf overwinningen in plaats van vijftien."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'