© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ferrari en Mercedes zetten de toon op tweede testdag Barcelona, P4 voor Verstappen

27 feb. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes en Ferrari hebben op de tweede dag het commando overgenomen van Red Bull. De twee teams waren niet alleen sneller dan Daniel Ricciardo gisteren, maar voeren ook de lijst met meest gereden ronden aan.

Verstappen buigt moeizame ochtend om in productieve middag

Dat er uiteindelijk zoveel gereden zou worden door welk team dan ook, had vanmorgen niemand kunnen vermoeden. De kou en een vochtige baan maakten dat de meeste rijders zich niet op het asfalt waagden.

Voor Max Verstappen had dit echter nog een andere reden. Een lek in het brandstofsysteem zorgde ervoor dat de Nederlander pas aan het begin van de middag echt kennis kon maken met de RB14. Met een rondentotaal van 67 is dat alsnog redelijk gelukt, al steekt het schril af tegen de 98 en 94 van Ferrari en Mercedes.

Deze twee teams bleken niet alleen het meest productief, maar dus ook het snelst. Waar Valtteri Bottas de ochtend als snelste afsloot, nam Sebastian Vettel in de middag het initiatief over. Beide rijders plus Stoffel Vandoorne hielden Max Verstappen achter zich. De Nederlander moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde tijd.

In het middenveld valt opnieuw het rondenaantal van Toro Rosso op. Met de Honda-motor onder de kap rijdt het team op het oog met gemak het ene na het andere rondje. Het zet Brendon Hartley er zelfs toe aan te opperen dat McLaren een fout heeft gemaakt door Honda te laten gaan. Bij afwezigheid van Honda in de achterhoede, dragen Kevin Magnussen en het Haas F1-team de rode lantaarn. 

Een blik op de eindrangschikking leert dat Williams het enige team is dat ervoor heeft gekozen om een rijderswissel te laten plaatsvinden. Het team acht de input van Robert Kubica van waarde en dus stuurt het de Pool de baan op. Mercedes en Renault hielden allebei hun 'middagrijder' aan de kant, en lieten respectievelijk Bottas en Carlos Sainz de dag afmaken.

Toen met nog een uur te gaan er zowaar sneeuwvlokken naar beneden kwamen die eigenlijk pas voor morgen werden voorspeld, was de sessie zo goed als voortijdig ten einde. Een enkele coureur probeerde het wel, maar moest oordelen dat de omstandigheden opnieuw niet optimaal waren.

Morgen gaat de derde testsessie wederom om 09:00 van start, tenzij er besloten wordt de testdag vanwege slecht weer af te gelasten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen