Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ferrari en Red Bull verzetten zich tegen drastische maatregelen tijdens crisisoverleg

De Formule 1-teams zijn akkoord gegaan met een verlaging van het budgetplafond voor 2021, maar voor met name de kleinere teams is dat nog niet voldoende. Ferrari en Red Bull willen echter niet nog verder zakken.

Mexico start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens een videoconferentie tussen de verschillende Formule 1-teambazen, de FIA en Liberty Media sprak men over het verder verlagen van het budgetplafond, voor 2021 ooit vastgesteld op 175 miljoen dollar. Nu door het coronavirus de teams inkomsten mislopen en op omvallen dreigen te staan, moeten de kosten verder worden gedrukt.

In eerste instantie werd geopperd de limiet te verlagen tot 150 miljoen dollar, iets waar alle teams mee akkoord zijn gegaan, maar voor een groot aantal teams is dat nog niet voldoende. Die zouden graag zien dat 125 miljoen dollar de bovengrens wordt.

Red Bull en Ferrari gaven echter niet toe toen dat verzoek te sprake kan. Ferrari sprak in dat geval over een steeds groter nadeel voor de topteams, aangezien die meer geld kwijt zijn aan Research and Development dan de teams die onderdelen inkopen bij topteams, zoals bijvoorbeeld Haas F1 dat doet bij Ferrari en Racing Point bij Mercedes.

Een verdere verlaging van de budgetlimiet zou volgens Ferrari bovendien tot veel gedwongen ontslagen leiden, iets wat haaks op de Italiaanse wet staat. Een oplossing voor de impasse kan zijn dat er twee budgetlimieten worden ingevoerd, waarbij de hogere R&D-kosten van de topteams onderkend worden.

Mercedes zou overigens wél bereid zijn te zakken tot onder die 150 miljoen dollar, mits daar echt het motief van kostenbesparing aan ten grondslag ligt en het de teams niet enkel te doen is om het 'pesten' van de topteams.

De aanwezige partijen hebben afgesproken het er over een paar dagen opnieuw middels een videoconferentie over te zullen hebben.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco