Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

'Ferrari en Red Bull willen vernuftige Mercedes-vondst kopiëren'

Toen er onlangs gesproken werd over het reduceren van de kosten van de Formule 1-teams in moeilijke coronatijden, waren Red Bull en Ferrari daar niet zomaar voor te porren. Met name het idee om de ontwikkeling van versnellingsbakken te bevriezen, zouden ze niet zien zitten, in tegenstelling tot Mercedes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen het over het reduceren van kosten door het bevriezen van bijvoorbeeld de ontwikkeling van versnellingsbakken voor 2021, hield Mercedes de lippen stijf op elkaar, daar waar Red Bull en Ferrari zeer terughoudend waren over dat plan, zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport.

Het team van Max Verstappen en het team van Charles Leclerc zouden naar verluidt hebben weten te achterhalen dat Mercedes de versnellingsbak met slechts vier bevestigingspunten aan de motor koppelt, waar men dat zelf met zes bouten doet.

Omdat Mercedes de versnellingsbak daardoor ranker kan ontwerpen, maar de bak alsnog bestand is tegen de torsie, zouden Red Bull en Ferrari een eigen variant daarop willen ontwerpen voor 2021, waarmee een bevriezing die teams bepaald niet goed uit zou komen.

Voor 2021 zou er een nieuwe Concorde Agreement getekend moeten worden, maar omdat de grote regelveranderingen nu pas in 2022 ingaan, kan het zijn dat er ter overbrugging een eenjarige tussenovereenkomst getekend gaat geworden. Een thema als het bevriezen van de versnellingsbakken kan deel uitmaken van een dergelijke overeenkomst.

2 reacties