Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Mekies "Leclerc heeft veel weg van de jonge Vettel"

Afgelopen winter kwam Laurent Mekies over naar het team van Ferrari. De Fransman heeft al een jarenlange ervaring in de autosport en die ervaring moet het Italiaanse team helpen om weer een stap vooruit te maken. De Fransman laat zich uit over de strijd tussen Charles Leclerc en SebastianVettel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In de Italiaanse media is men constant bezig met de strijd tussen de Duitse kopman en de het jonge talent uit Monaco. De Italianen lijken daarbij een grote voorkeur te hebben voor Leclerc. “Sebastian kreeg al veel kritiek over zich heen in de afgelopen jaren, al is die kritiek in mijn ogen niet terecht. Overigens heb ik niet het gevoel dat die kritiek hem raakt, hij blijft nog steeds zijn taken perfect uitvoeren. Daarnaast is ook zijn relatie met Leclerc uitstekend”, aldus Mekies tegenover de Gazzetta dello Sport.

“De twee coureurs lijken ook extreem veel op elkaar. Ik werkte met Sebastian Vettel toen hij zijn eerste zege behaalde tijdens de Grand Prix van Monza in 2008. Als ik aan die momenten terugdenk, dan zie ik de gelijkenissen tussen de twee. Vettel verbeterde zich in die tijd extreem snel, elke twee GP’s zag je wel weer dat hij iets had bijgeleerd. Datzelfde zie ik nu terug bij Charles Leclerc.”

Aankomend weekend mag het team van Ferrari zich weer opmaken voor een nieuwe strijd tijdens de Grand Prix van Spanje. RacingNews365 is aanwezig op het circuit van Barcelona om de strijd van de teamgenoten op de voet te volgen.