© Ferrari F1

Nieuwsoverzicht

Ferrari-erfgenaam: "Ontslag Arrivabene was intern al langer bekend"

12 jan. 08:30 René Oudman 0 reacties
Niet Maurizio Arrivabene, maar Mattia Binotto is komend seizoen teambaas van de Formule 1-stal van Ferrari. De eerstgenoemde is na vier seizoenen de laan uitgestuurd, omdat de top van het legendarische Italiaanse merk de prestaties vond tegenvallen. Erfgenaam Piero Ferrari analyseerde.

Piero, de buitenechtelijke zoon van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari, is mede-voorzitter van het befaamde bedrijf. De inmiddels 73-jarige Italiaan liet tegenover La Gazzetta dello Sport weten hoe de besluitvorming tot stand was gekomen.

"Het gebeurde vlak voor Kerst", blikt Piero Ferrari terug op het moment dat werd gekozen voor Binotto, ten faveure van Arrivabene. Het nieuws werd echter pas afgelopen week naar buiten gebracht. "Er waren verschillende redenen om niet direct de media op te zoeken. Er was namelijk een geschil tussen enkele partners en John Elkann, maar uiteindelijk hebben we kunnen handelen in het belang van het bedrijf."

Ferrari weet dat hij de vuile was beter niet buiten kan hangen, maar alles wijst erop dat er intern, bij hooggeplaatste directieleden, nog steun voor Arrivabene bestond. "Ik wil niet op teveel details ingaan. Menigeen schreef dat dit het plan van wijlen Sergio Marchionne was, maar voor ons was het gewoonweg belangrijk om de technische stabiliteit te behouden. We wilden ons niet mengen in de structuur."

Louis Camilleri, de nieuwe president van Ferrari, zou een van de tegenstanders van de promotie van Binotto zijn. Piero Ferrari heeft enkele cryptische woorden voor de in Egypte geborene over: "We zullen Louis de tijd moeten geven, want hij is pas sinds kort onderdeel van Ferrari. Louis heeft zijn eigen stijl, die stijl verschilt van Marchionne's stijl. Sergio was uniek en onnavolgbaar.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen