Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: "FIA verklaart onze auto race na race legaal"

Ferrari lag dit seizoen lange tijd onder het vergrootglas van de FIA. Ferrari werd ervan verdacht met de motorconfiguratie te sjoemelen, maar de FIA verklaarde de auto volledig legaal. Het team is blij dat dat dossier gesloten is.

Eerder dit jaar werd de Ferrari-motor herhaaldelijk aan een grondige inspectie onderworpen, omdat de concurrentie vermoedde dat de Ferrari slimme, illegale trucjes toepaste voor meer vermogen. Nu Ferrari opnieuw enorme stappen lijkt te hebben gezet op motorgebied, reist toch weer de vraag wat voor slimmigheidjes de Scuderia nu weer heeft gevonden. Op de vraag of Ferrari er zeker van is dat het aan de veilige kant van de streep opereert, geeft technisch directeur Mattia Binotto tijdens de persconferentie op vrijdag aan dat hij zich geen zorgen maakt:

"De FIA heeft onze auto race na race legaal verklaard. Ze zijn dus tevreden met wat ze zien, en wij zijn ondertussen heel blij dat dat hoofdstuk door hen nu volledig is gesloten." Ferrari neemt het de FIA niet kwalijk dat ze steeds opnieuw weer moesten uitleggen hoe de complexe motor van het team werkt om alle verdenkingen van vals spel weg te nemen: "De motoren die in 2014 in de Formule 1 zijn ingevoerd zijn nu eenmaal zeer complex. Het is de taak van de FIA om er bovenop te zitten en als zij iets niet volledig begrijpen is het aan ons om duiding te geven. Zijn vragen, wij geven. Zo hoort het ook te gaan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden