Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

"Ferrari gaat een pittige winter tegemoet"

Het Formule 1-team van Ferrari heeft niet zijn beste jaar in de sport gekend. Het liet de bal meermaals op cruciale momenten vallen en was niet competitief genoeg om het over een heel seizoen op te nemen tegen Mercedes. Robert Doornbos verwacht dat de komende maanden niet eenvoudig zullen worden voor het team.

Oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos zag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi hoe het gehele jaar van Ferrari werd samengevat in één race. Alles dat de Scuderia dit jaar de weg naar succes heeft versperd kwam er wel in terug: tactische missers, onvoorbereidheid, fouten van coureurs en ook onderonsjes met de FIA. De Ziggo Sport-analist stelt hierom dat de Italiaanse renstal een pittige winter tegemoet zal gaan.

"Ferrari is dit jaar niet de sterkste met de strategie en ook in Abu Dhabi wilde het weer een aparte strategie uitvoeren: een double stack. Dat kan, maar we zagen dat het team er gewoonweg niet klaar voor was om twee auto's van banden te voorzien. Er was zelfs een monteur die de kokendhete banden zónder handschoenen van de auto af sloeg. Bij een top team als Ferrari verwacht je zoiets gewoon niet. Deze strategie hielp de coureurs uiteindelijk overigens ook niet", concludeert Doornbos.

"Met Leclerc heeft het uiteindelijk die vierde plaats veiliggesteld en het is met de zeven polepositions van de Monegask de held van zaterdag, maar dat is natuurlijk niet iets waar Ferrari het voor doet. Ik denk dat ze een pittige winter tegemoet gaan", stelt de ex-Minardi en Red-coureur.

Leclerc en Vettel eindigden uiteindelijk als vierde en vijfde in het kampioenschap, waarmee het de tweede plaats in het constructeursklassement wist te grijpen, alhoewel op ruim tweehonderd punten achter Mercedes.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie