Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Ferrari geeft update over Sainz na eerste meters in Australië

De grote vraag die boven het Formule 1 Grand Prix-weekend in Australië hing, was of Carlos Sainz weer zou gaan rijden, of dat toch Oliver Bearman voor de tweede keer moest invallen. De vrijdag moest uitsluitsel geven.

Sainz Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de blindedarmoperatie twee weken geleden, zou Carlos Sainz op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Australië voor het eerst weer in de Ferrari te stappen, om dan vervolgens ter plekke te beoordelen of hij het weekend af zou gaan maken. Hoe staat het er na de eerste vrije training voor?

Goed, zo oordeelt teambaas Fred Vasseur in de persconferentie voor teambazen tegenover onder andere RacingNews365. Althans, hij begon de eerste oefensessie met wat ongemakken, maar naarmate de training vorderde werd dat wat minder.

Fred Vasseur gaf aan vol vertrouwen te zijn over de rest van het weekend, nadat hij Sainz zijn eerste meters zag maken in de eerste vrije training. Al voegde hij er wel terecht aan toe: "Ik ben natuurlijk geen dokter."

Sainz bevestigt de vermoedens van Vasseur na de tweede vrije training. "Het waren een paar zware weken en om eerlijk te zijn ben ik erg blij dat ik beide sessies redelijk comfortabel kon afwerken. Ik bekijk het stap voor stap om ervoor te zorgen dat ik in de best mogelijke vorm aan de kwalificatie en de race kan beginnen. Ik heb er vertrouwen in dat het morgen beter zal gaan en over het algemeen lijkt de auto erg goed te zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China