Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: 'Geen interesse in Alonso, geen deal met Verstappen'

Na alle geruchten en wilde verhalen van de afgelopen week liet ook Ferrari van zich horen. Sergio Marchionne sprak tijdens de GP van Oostenrijk met diverse journalisten over de toekomst van de Italiaanse renstal en de belangstelling voor Alonso en Verstappen.

De contracten van zowel Kimi Raikkonen als Sebastian Vettel lopen af. De Duitser lijkt af te steven op een nieuwe deal met het team, maar voor Raikkonen is dat minder zeker. Marchionne liet weten dat hij meer verwacht van de routinier. " We hebben verschillende opties voor 2018. We moeten in gesprek blijven met Kimi en wat Sebastian betreft is het erg duidelijk. Ik heb hem verteld dat we hem bij het team willen houden en er altijd plaats voor hem is."

Bovenaan het lijstje van Ferrari-kandidaten voor 2018 stonden de namen van Fernando Alonso en Max Verstappen. De ervaren Spanjaard zoekt een winnende auto en Ferrari is nog altijd geïnteresseerd in Max Verstappen. Marchionne is duidelijk over zijn ambities voor de toekomst. " Alonso heeft laten weten dat hij hier graag terugkeert, maar hij kreeg vanuit ons niet de gewenste reactie. We hebben geen interesse." " Wat Max Verstappen betreft, er is niets getekend." Waarbij Marchionne geen moeite deed om zijn interesse in de Nederlander te ontkennen. Volgens diverse kanalen is de Nederlander op weg naar een deal met Ferrari voor 2019. Dit weekend bevestigde vader Jos Verstappen dat Max in 2018 gewoon voor Red Bull rijdt. Teambaas Horner deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat de 19-jarige coureur een waterdicht contract heeft tot het einde van 2019.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer