Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari geen titelrivaal voor Red Bull en Mercedes: "Dat vertrouwen heb ik niet"

Scuderia Ferrari kende in 2021 onbetwistbaar een beter seizoen dan het jaar ervoor. Toch geeft dit teambaas Mattia Binotto nog niet het vertrouwen voor 2022 dat hij Red Bull en Mercedes uit kan dagen.

Ferrari kende een prima 2021. De Italiaanse renstal eindigde als derde in het constructeurskampioenschap en coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc wisten in totaal vijf keer op het podium te staan. Toch is teambaas Mattia Binotto alles behalve zelfverzekerd voor volgend jaar.

"Als ik kijk naar het gat met Red Bull en Mercedes, kan ik er niet op vertrouwen dat we meestrijden om de titel, het gat is nog steeds significant", zegt de Italiaan in gesprek met verschillende media, waaronder RacingNews365.

"We hebben veel energie gestoken in de auto voor 2022, dat was een prioriteit voor ons. We wisten dat als we dat niet zouden doen, het heel lastig zou zijn om een competitieve auto te hebben in 2022 en daarom was dat voor ons noodzakelijk."

Ferrari wil wedstrijden winnen

Toch is Binotto niet zelfverzekerd als hij kijkt naar volgend jaar en dat heeft alles te maken met de nieuwe reglementen. "We kunnen niet zeker zijn, want we hebben geen referenties van de anderen. Wat we zeker weten, is dat we al onze energie erin hebben gestoken. Waar we volgend jaar ook mee komen, het is een resultaat van een teamprestatie en dat was belangrijk voor ons."

Ferrari heeft een duidelijk doel voor ogen in 2022. De teambaas wil dat Sainz en Leclerc vooraan mee kunnen doen in zowel de kwalificatie als de race. Het kampioenschap, daar gelooft hij echter nog niet in. "Het belangrijkste voor ons wordt zonder meer om te blijven groeien en het gat naar de anderen te verkleinen."

"De nieuwe reglementen zijn een duidelijke kans voor ons. We hopen vooraan mee te kunnen doen, dat we in staat zijn om races te winnen. Betekent dat dat we voor het kampioenschap kunnen vechten? Als ik kijk naar Abu Dhabi, dan was het gat veel te groot", aldus de Italiaan.

Winnen zit in Ferrari's DNA

Binotto is van mening dat Ferrari bijna verplicht is om volgend jaar vooraan mee te doen. "We zouden volgend jaar zeker in staat moeten zijn om in ieder geval in sommige races voor polepositions en overwinningen te vechten, dat is belangrijk. Als Ferrari zit dat in ons DNA."

En wat als het team dit voor elkaar krijgt? "Dat zou het simpele gevolg zijn van de constante groei en verbeteringen die er binnen het team plaatsvinden. Ik zou teleurgesteld zijn als we ons niet verbeterd hebben ten opzichte van het vorige jaar. Ons niet verbeteren, betekent voor mij een auto hebben die niet competitief is", zegt Binotto.

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent