Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari geïmponeerd door fantastische Verstappen: "Mogen over hen niet klagen"

Wie wordt in 2023 het derde team achter Red Bull? Mercedes, Aston Martin en Ferrari zijn volop in strijd voor het zilver, maar de ongekende dominantie van de nummer één is te hoog gegrepen. Baalt Ferrari-teambaas Fred Vasseur? Niet bepaald.

Na opnieuw een overwinning voor Max Verstappen, nu in de laatste race voor de zomerstop op Spa-Francorchamps, wordt Ferrari-teambaas Fred Vasseur gevraagd naar de kwaliteiten van de Nederlander. Vanaf de zesde plaats wist hij teamgenoot Sergio Perez met ruim twintig seconden marge te verslaan.

Maakt Ferrari zich daardoor meer zorgen over Verstappen, of toch over Red Bull in het algemeen? Vasseur moet ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365, toegeven dat niet alleen het team de dominantie waar kan maken. "Het is onmogelijk om coureur en team los van elkaar te zien. De rijder helpt ook met het ontwikkelen van de auto en de afstelling - en daarmee dus de performance."

"Natuurlijk zie je wel een groot verschil tussen de twee teamgenoten (van Red Bull, red.), maar dat is niet mijn probleem. Mijn probleem is Red Bull in zijn geheel. We moeten gewoon zorgen dat we beter gaan presteren dan zij doen", aldus Vasseur, die niet vindt dat Verstappen met zijn dominantie de sport schaadt.

"We moeten gewoon collectief verbeteren. Max doet niks fout, Max en Red Bull doen het juist fantastisch! Wij moeten gewoon zorgen dat we het beter gaan doen. We mogen echt niet klagen over Verstappen en Red Bull", zo oordeelt de Ferrari-teambaas.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024