Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ook Ferrari grijpt in na oorlog in Oekraïne

Ferrari gaat een miljoen euro doneren aan Oekraïne, nadat Rusland daar twee weken geleden binnenviel. Tegelijkertijd stoppen de Italianen met het produceren van wagens voor de Russische markt.

Autofabrikant Ferrari heeft een duit in het zakje gedaan en doneert een miljoen euro aan Oekraïners in nood, zo laten de Italianen weten.

In samenwerking met het Rode Kruis en de Verenigde Naties zal Ferrari internationale humanitaire projecten gaan steunen die Oekraïne steunen. Ook zal het lokale projecten in Italië steunen die zich richten op het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Geen Ferrari's meer voor Russen

Tegelijkertijd heeft Ferrari ook 'sancties' opgelegd en zal het tot nader orde stoppen met de productie van Ferrari-bolides voor de Russische markt. Het bedrijf laat weten 'de situatie te monitoren en de regels, regulaties en sancties te allen tijde te respecteren'.

CEO Benedetto Vigna legt de keuze uit. "We steunen iedereen in Oekraïne die is geraakt door deze humanitaire crisis. We hopen dat er snel een dialoog kan worden opgestart en er een vredige oplossing kan worden gezocht, maar we kunnen niet onverschillig blijven richting alle mensen die hier onder lijden. Onze gedachtes en steun gaan naar hen uit. We dragen ons steentje bij."

Russische sponsor en coureur

Ferrari laat niks weten over haar Russiche sponsor, Kaspersky, dat beveilingssoftware levert. Ook over de status van de Russische test- en reservecoureur Robert Shwartzman, is niets bekend. RacingNews365 heeft er naar geïnformeerd, maar heeft op het moment van schrijven nog geen reactie mogen ontvangen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde