Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari hakt knoop door en richt zich op volgend seizoen

Nog voordat het Formule 1-seizoen van 2021 goed en wel onderweg is, heeft Ferrari de focus alweer gericht op de auto van volgend jaar. Ook Williams zegt zich nu al meer bezig te houden met de bolide van 2022 en minder aandacht meer te besteden aan de huidige wagen.

Laurent Mekies
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari bezit na vier races de vierde plaats in het WK achter Mercedes, Red Bull en McLaren. Het gat met de nummer drie bedraagt slechts vijf punten, terwijl de kloof met nummer vijf al 35 punten betreft. De Scuderia zal de pijlen dus richten op het brons, aangezien Mercedes en Red Bull in a league of their own zitten, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.

Echter, het Italiaanse team lijkt helemaal niet meer bezig te zijn met de auto van dit jaar verbeteren om die felbegeerde derde plaats binnen te halen. In gesprek met onder meer RacingNews365 zegt Laurent Mekies van Ferrari dat het team de focus al bijna volledig op 2022 heeft gericht.

"De testdagen hebben duidelijk gemaakt dat we gefocust zijn op 2022. Een deel van het veld zit dicht bij elkaar, maar dat verandert onze strategie niet", meent Mekies, die daarbij benadrukt dat het niet betekent dat Ferrari helemaal geen updates meer aan de 2021-auto zal doorvoeren. Maar 2022 heeft wel voorrang: "Als je er een getal aan wil hangen, zeg dan maar 90-95 procent. Daar zitten we nu ongeveer."

Ook Dave Robson van Williams bekent dat zijn team de pijlen al bijna volledig op 2022 heeft gericht. "We zitten daar niet ver vandaan. De tijd in de windtunnel wordt bijna volledig besteed aan de auto van volgend jaar", zegt Robson. Ook het grootste gedeelte van de aerodynamica- en design-afdeling van Williams werkt volgens hem aan de 2022-auto.

"Het zijn nu nog echt de laatste stuiptrekkingen wat betreft nieuwe onderdelen voor de auto van dit jaar. Dus als het gaat om die percentages zitten wij heel erg in de buurt van Ferrari."

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen