Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari zet de deur voor Hamilton op een kier

Lewis Hamilton in het Ferrari-rood? Dat is nog nooit uitgesloten en dat blijkt maar weer: teambaas Fred Vasseur houdt goed contact met de Mercedes-coureur, maar wil niets loslaten over een eventuele overstap.

Hamilton Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als er namelijk gevraagd wordt naar hoe tevreden Fred Vasseur is met de huidige coureurs van Ferrari, Charles Leclerc en Carlos Sainz, antwoordt hij bij La Gazzetta Dello Sport: "Men kan altijd beter zijn, als team en als coureur. We hadden niet zo'n seizoen verwacht voor Charles en in het begin pushte hij wat meer dan hij moest doen, maar nu lijkt hij het beter te dirigeren. Carlos is heel constant en daarom is juist hij een goed referentiepunt voor ons."

"Voor het team is het soms beter dat hij wat kalmer is voordat hij praat. Wanneer ze nog hot zijn, beschikken ze niet over alle informatie om een eindoordeel te vellen en daarom is het beter om eerst even een momentje te pakken, alvorens voor de microfoon te verschijnen", aldus de teambaas van Ferrari, die ook de vraag krijgt voorgeschoteld hoe het zit met Hamilton en Ferrari In Italië gaan er steeds vaker geruchten die de twee partijen aan elkaar linken. "Ik spreek iedere Grand Prix nog met hem", luidt het antwoord.

Daarmee doelt Fred echter niet op het 'praten over een contract', maar contact in het algemeen. "Hij reed 20 jaar geleden al voor me en we staan nog altijd dicht bij elkaar. Ik heb hem geholpen naar McLaren, in het begin van zijn F1-carrière en nu spreken we elkaar regelmatig. Natuurlijk is het zo dat wanneer we elkaar zien in de paddock, er meteen drukte ontstaat, maar er is ook een relatie gebleven."

Bestaat er echter een kansje op een Ferrari-contract voor Hamilton? Dat wordt zeker niet uitgesloten: "Ik wil hem niet vergelijken met onze coureurs, dat heeft geen zin, maar een bijdrage van een dergelijke topcoureur is natuurlijk niet alleen het besturen van de auto, maar ook technisch, strategisch en hulp voor de engineers. Op dat vlak, als je beschikking hebt over een Hamilton, een Max Verstappen maar ook een Leclerc, is dat makkelijker."

"Wie in de Formule 1 werkt, is gepassioneerd over het racen en houdt van werken met kampioenen...", zo sluit hij cryptisch af.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024