Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari houdt lippen stijf op elkaar over vermogenstoename van nieuwe motor

Afgelopen raceweekend reed Ferrari met Charles Leclerc voor het eerst met een vernieuwde motor. Hoeveel tijd de Italianen daar mee wonnen, willen ze niet prijsgeven.

Charles Leclerc moest net als Max Verstappen de Russische Grand Prix achteraan het veld aanvangen, omdat hij een nieuwe motor kreeg. Deze motorwissel was gepland, omdat Ferrari een vernieuwde motor klaar had liggen voor de Monegask. Omdat het echter zijn vierde was, kwam er wel een straf bij kijken.

De reden dat Ferrari midden in het seizoen een verbeterde motor in gebruik kon nemen, is dat er enkele nieuwe onderdelen in zaten die dit jaar nog niet vernieuwd waren. Van elk onderdeel mag namelijk een keer per jaar een nieuwe specificatie geïntroduceerd worden. Vaak doet een motorleverancier dit in een keer allemaal tegelijk, maar Ferrari koos er voor om aan het begin van het jaar enkele nieuwe onderdelen te introduceren, en nu dus ook.

Na afloop van het raceweekend in Sotsji was men bij Ferrari tevreden over de werking van de nieuwe krachtbron, die naar behoren presteerde. Laurent Mekies, sportief directeur van het team uit Maranello, vertelde dat de motor "vlekkeloos werkte", maar gaf tegelijkertijd toe dat het "geen gamechanger" was.

Teambaas Mattia Binotto werd in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd hoeveel winst de nieuwe motor opleverde, maar de Italiaan weigerde daar openheid over te geven. "Dat wil ik niet specificeren. Dat is vertrouwelijke informatie."

"Het is een stap voorwaarts wat betreft vermogen en dat is belangrijk. Het zal ons zeker helpen op weg naar 2022. Ik ben blij dat Charles de nieuwe motor nu de rest van het seizoen kan gebruiken. Daardoor maken we nog een kleine stap voorwaarts."

Waarschijnlijk krijgt Carlos Sainz in Turkije ook de nieuwe motor, waardoor hij daar achteraan de grid zal moeten starten. Ferrari staat vierde in het klassement, op 17.5 punten achterstand van grote concurrent McLaren.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona