Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Ferrari in mineur na mislukken beroep: "Diep teleurgesteld voor alle Formule 1-fans"

Ferrari kwam op de vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk van een koude kermis thuis, nadat het team haar beroep op de penalty van Sebastian Vettel tijdens de Canadese GP afgewezen zag worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Zo lijkt er een einde te komen aan de soap die de Formule 1-wereld twee weken lang in haar greep hield. Sebastian Vettel kreeg in Canada een penalty van vijf seconde aan zijn broek, omdat hij volgens de stewards gevaarlijk terug de baan op kwam, nadat hij een chicane had gemist.

Vettel en Ferrari schreeuwden moord en brand en het team gaf daags na de race aan dat het in beroep wilde gaan tegen de straf. Zo geschiedde, want Ferrari deed enkele dagen later een beroep op haar recht tot herziening, dat inhoudt dat een team een beslissing van de stewards aan mag vechten, mits ze met nieuw bewijs op de proppen komen.

Dat deed de Italiaanse renstal vrijdagmiddag tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Met zeven nieuwe bewijsstukken marcheerden de vertegenwoordigers van de Italianen bij de stewards naar binnen. Na enkele uren overleg, besloten de stewards echter dat het nieuwe bewijs geen stand hield. Zo houdt Lewis Hamilton zijn overwinning en druipt Ferrari met de staart tussen de benen af.

Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, is uiteraard alles behalve blij met de huidige gang van zaken, maar meent eveneens dat dit de laatste strohalm was waar Ferrari zich aan vast kon klampen.

"Wij als Ferrari zijn diep teleurgesteld en immens ontevreden met de beslissing van de stewards om de penalty in stand te houden. We zijn niet alleen teleurgesteld voor onszelf, maar ook voor alle Formule 1-fans over de hele wereld."

"Voor Ferrari is de kous hier echter wel mee af. Op dit moment kunnen we niks anders doen dan de beslissing van de stewards accepteren", aldus een chagrijnige Binotto in gesprek met onder andere RacingNews365.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

2 reacties