Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-insider doet boekje open over interne machtsstrijd

Het rommelt flink in de top van het Ferrari Formule 1-team. Naar verluidt staan teambaas Maurizio Arrivabene en technisch kopstuk Mattia Binotto lijnrecht tegenover elkaar.

Het was ten tijde van de Grand Prix van Japan dat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zijn onvrede uitte over de SF71-H van Ferrari, tot ongenoegen van Mattia Binotto. Achter de schermen zou echter al meer gespeeld hebben, zoals een anonieme bron vanuit het team aan Sky Sport Italia laat weten. Het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne zou hierin een belangrijke rol spelen.

"Marchionne had grootste plannen met Mattia Binotto. Wat precies die plannen waren weten we niet, maar wel dat hij meer technische vrijheden zou genieten en meer inspraak zou hebben in de dagelijkse gang van zaken. Er zat meer voor hem in dan de rol die hij nu bekleedt", aldus de Ferrari-insider. Het relatief plotseling overlijden van Marchionne riep die plannen een halt toe, waardoor Binotto voorlopig bleef zitten waar hij zat, wat hem volgens de bron 'onrustig' maakte. Het is nu aan de nieuwe Ferrari-president John Elkann om de onrust in de kiem te smoren, waarvoor hij naar verluidt drie opties in handen heeft. "Óf hij houdt Arrivabene aan als de grote man van het Ferrari Formule 1-team en geeft Binotto de kans te vertrekken naar Mercedes, daar waar ze hem graag willen hebben. Óf hij benoemt Binotto tot de nieuwe teambaas van de Scuderia en Arrivabene vertrekt. Óf men zorgt ervoor dat Arrivabene en Binotto alsnog in harmonie met elkaar samenwerken", aldus de Ferrari-informant, die denkt dat optie drie het meest voor de hand ligt. "Arrivabene en Binotto moeten eens goed om de tafel gaan zitten en naar elkaar toe uitspreken dat ze met elkaar door kunnen én willen. Wellicht dat dat al is gebeurd, ik hoop het in ieder geval. Het is niet zo dat ze samen op vakantie moeten gaan, ze hoeven elkaar alleen maar te vertrouwen en respecteren op professioneel vlak."

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team