© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ferrari-insider: "Zo wordt Ferrari gerund in 2019"

Ferrari begint 2019 met een flink gewijzigde opstelling ten opzichte van 2018. De Italiaanse journalist Leo Turrini heeft korte lijntjes met Ferrari en legt uit hoe de Scuderia 2019 aan zal vliegen.

De meest zichtbare wijziging voor 2019 is natuurlijk de promotie van Charles Leclerc van Sauber naar Ferrari, waar Kimi Raikkonen vertrokken is. Daarnaast werd afgelopen winter teambaas Maurizio Arrivabene bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Mattia Binotto.

Ook Laurent Mekies werd aangetrokken door Ferrari, wat niet geheel zonder controverse was. Mekies komt over een van functie bij de FIA, waardoor hij over gevoelige informatie over de (auto's van de) andere teams zou beschikken. F1-journalist Leo Turrini legt uit wie wat gaat doen komend jaar.

"Laurent Mekies zal als sportief directeur verantwoordelijk zijn voor alles wat er binnen de Ferrari-garage gebeurt. Ricciardo Adami zal Sebastian Vettel bij blijven staan als diens engineer, terwijl Jock Clear Charles Leclerc onder zijn hoede neemt", zo schrijft Turrini in de blog Profondo Rosso.

Met een knipoog naar Enzo Ferrari stelt Turrini tevens dat de nieuwe Ferrari niet heel mooi zal zijn als hij op 15 februari gepresenteerd wordt: "Volgens de oude Enzo wordt een auto pas mooi als hij races wint, dus laten we hopen dat de bolide snel mooier wordt."

"Overigens is er niemand binnen Ferrari die zal roepen dat de Scuderia het beste team is, om de eenvoudige reden dat niemand over die wetenschap kan beschikkingen. Wat de data uit te simulator laat zien is echter veelbelovend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen