Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Ferrari-junior verliest vader aan coronavirus

Opnieuw heeft het coronavirus de internationale autosport geraakt. De vader van Ferrari-junior Robert Shwartzman is afgelopen zaterdag overleden aan de gevolgen van een corona-infectie.

Robert Shwartzman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Prema Racing

Mikhail Shwartzman, die ook als manager optrad voor zijn zoon, werd slechts 52 jaar. "Terwijl ik dit schrijf, huil ik. Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent. Je hebt me zoveel geholpen in het leven en tijdens mijn carrière, en het is me niet gelukt om het op tijd terug te betalen", aldus de Russische coureur op Instagram. "Je was en bent de beste vader ter wereld. Ik hou van je en zal je erg missen."

Ferrari condoleert haar junior met een bericht op Twitter. "Robert, in deze vreselijk trieste tijd willen we dat je de liefde van de Ferrari-familie voelt. Je vader was altijd trots op je. We denken hetzelfde en we weten dat je hem trots zult blijven maken, waar hij nu ook is. Sterkte gewenst.”

Robert Shwartzman maakt sinds 2018 deel uit van de Ferrari Academie en veroverde afgelopen jaar de Europese titel in de Formule 3. De Rus wil dit jaar bij het team van Prema een gooi doen naar de titel in de Formule 2. De Rus treft er Mick Schumacher als teamgenoot.

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten