Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari kent een moeizame start in Singapore

Sebastian Vettel won maar liefst vijf keer de GP van Singapore en begon ook dit weekend als favoriet. Echter, zowel hij als zijn teamgenoot Raikkonen hadden het behoorlijk lastig tijdens de eerste vrije trainingen op vrijdag.

Zowel Vettel als Raikkonen worstelden met de balans van hun auto. Vettel had zich in de ochtendsessie nog tussen de beide Bulls genesteld maar kwam in de middag door een foutje niet verder dan de elfde tijd. Toch ziet hij de rest van het weekend met vertrouwen tegemoet. "Het was inderdaad een lastige dag voor ons. We missen vooral de balans en daardoor ontbreekt ook het vertrouwen. We hebben een aantal dingen getest maar ik heb geen idee of dat juist was. We hebben op vrijdag wel vaker problemen gehad. Er moeten hoe dan ook dingen verbeterd worden maar daar hebben we gelukkig voldoende tijd voor. Ik verwacht dan ook wel dat we er morgen dichterbij staan."

Ook Kimi Raikkonen was bepaald niet tevreden over zijn eerste vrije trainingen in Singapore. Net als zijn teamgenoot Vettel verwacht de Fin echter wel dat het op zaterdag een stuk beter gaat. "Het was helaas niet de start waarop we hadden gehoopt. We moeten zeker nog veel werk verrichten. Het belangrijkste is dat we alles krijgen zoals we het willen en dan kunnen we gaan werken aan een goede afstelling. Ik had op een wat gemakkelijkere start gehoopt maar ik ben ervan overtuigd dat we ons gaan verbeteren."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'