Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari kijkt op van Red Bull: "Moeten begrijpen hoe ze dat flikken"

Red Bull heeft ook in 2023 een groot voordeel op de lange rechte stukken, wat geen verrassing is voor de concurrenten uit Italië. Ferrari-teambaas Fred Vasseur wil het gat gaan dichten, maar legt uit dat het voordeel niet groter is dan een jaar eerder.

Regelmatig waren de Formule 1-coureurs getuige van Red Bulls imposante topsnelheid dit seizoen. Zodra de coureurs van de Oostenrijkse renstal de DRS gebruiken, vliegen ze voorbij op de lange rechte stukken. Dit maakt inhalen logischerwijs een heel stuk makkelijker en ingehaald worden is tegelijkertijd erg lastig. Wat maakt de RB19 zo sterk als de DRS-vleugel geopend wordt? Dat is een vraag wat menig concurrent bezighoudt, zo ook Ferrari. Teambaas Fred Vasseur is onder de indruk en hoopt dat het gat kan worden gedicht. "Het DRS-effect bij Red Bull is veel groter dan bij alle anderen. We moeten begrijpen hoe ze dat flikken en hoe wij zoiets ook kunnen realiseren", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Deels kunnen we het gat compenseren, maar we zullen ons op dit vlak moeten verbeteren." Ferrari kan op andere delen van de F1-circuits wat tijd goedmaken, maar op het rechte stuk moet uiteindelijk verbetering worden gevonden, want uiteindelijk moet daar een inhaalactie gewaagd worden.

Ferrari blijft positief

Hoewel Red Bull een zeer indrukwekkende topsnelheid heeft bij het openen van DRS, benadrukt Vasseur wel dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez in het verleden nóg beter is geweest hierin. "Ik denk dat het verschil vorig jaar groter was. We hadden dit jaar misschien verwacht net wat meer te kunnen compenseren, maar het gat was vorig jaar groter." "Voor nu weten we dat er ruimte is voor verbetering op dit gebied. Ze doen iets anders dan wij doen en dat doen ze ook beter. We zijn er druk mee bezig", aldus de teambaas van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"