Ferrari: 'Kimi Raikkonen moet beter presteren voor nieuw contract'

10 jul. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het is nog altijd onduidelijk of Kimi Raikkonen in 2018 ook voor Ferrari uitkomt. Het contract van de veteraan loopt eind van het seizoen af en Ferrari verlengt meer van de Fin. Daar waar Vettel een continue factor is en steeds in de top twee finisht, wist Raikkonen nauwelijks een rol te spelen.

Marchionne: 'Raikkonen moet meer betrokkenheid tonen'

Bij de Italiaanse renstal lopen de contracten van beide coureurs af. Sebastian Vettel hoeft zich geen enkele zorgen te maken en stevent af op een langer verblijf. Voor Raikkonen ligt dat toch anders laat topman Sergio Marchionne weten.

"Ik vind dat Kimi meer betrokkenheid bij het team moet tonen. Er zijn dagen waarop hij compleet afwezig lijkt. We gaan het zien, ik ga hierover met hem in gesprek en dan moeten we afwachten."

Sinds zijn terugkeer bij Ferrari heeft Raikkonen geen enkele race gewonnen. Zijn laatste zege dateert alweer uit 2013, toen hij voor Lotus nog een race won. In de titelstrijd speelt de Fin ook geen enkele rol. Na negen races heeft Kimi pas 83 punten, ten opzichte van de 171 van Sebastian Vettel. Mede door dit lage puntenaantal hebben de Italianen een ruime achterstand op concurrent Mercedes

Raikkonen bezet momenteel de vijfde positie in het WK achter Daniel Ricciardo. Het gat achter hem is groot, want Sergio Perez heeft pas 50 punten. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen