Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari komt met bijzondere verklaring voor slecht resultaat

Ferrari-teambaas Fred Vasseur komt met een bijzondere verklaring voor een tegenvallend teamresultaat. Je zal het maar te horen krijgen als je Charles Leclerc heet.

Ferrari kwam in de Grand Prix van Groot-Brittannië met respectievelijk Charles Leclerc en Carlos Sainz als negende en tiende over de meet. Natuurlijk wordt teambaas Fred Vasseur na afloop door onder andere RacingNews365 uitgenodigd het één en ander toe te lichten. De verklaring is echter een opvallende. "We hebben op vrijdag geen racesimulatie gedaan. Daardoor waren we met ervaringen van de vorige races in het achterhoofd wat bezorgd over de bandenslijtage. Maar uiteindelijk denk ik dat we te conservatief hebben gehandeld en dat we onvoldoende hebben gepusht." En met 'we' lijkt Vasseur in dit geval op zowel zijn coureurs als de data-analisten te doelen. Leclerc werd vroeg naar binnen gehaald, volgens Vasseur 'omdat ze in gevecht waren met George Russell', dat terwijl Leclerc redelijk eenvoudig stand leek te houden op nota bene de hardere compound. "Toen we Charles daarna op de harde band weg stuurden, reden we iets van tien of twaalf ronden, voordat de safety car de baan op kwam. Op dat moment zagen we nul slijtage. Hij had veel meer kunnen pushen. Het betrof een verkeerde interpretatie van de data."

Klein lichtpuntje voor Ferrari

De Grand Prix van Groot-Brittannië was belangrijk, omdat een eerlijke evaluatie van de nieuwe upgrades gedaan kon worden. Gelukt? "Ik denk dat je moeilijk kunt spreken over 'goed werk' als je als negende en tiende finisht, maar we kampten met aanzienlijk minder slijtage dan aan het begin van het seizoen." "Echter, nu kwamen we ten opzichte van Mercedes snelheid te kort en dat toont aan dat de auto nog altijd wat instabiel is, zeker als er een sterke wind waait."

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024