Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari komt terug op uitspraken: "Waar nodig zullen we teamorders gebruiken"

Mattia Binotto gaf eerder aan dat hij zijn coureurs in 2020 gewoon zal laten racen, maar nu komt hij daar deels op terug. Als het nodig is, dan zal de Italiaan teamorders niet schuwen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In 2019 lagen de Ferrari-coureurs meer dan eens in de clinch. Het dieptepunt in de relatie tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc werd bereikt in Brazilië, toen de twee crashte en beiden uitvielen. Het waren vele kostbare punten die er verloren gingen. Ondanks alle ophef zei teambaas Mattia Binotto aan het einde van het seizoen dat hij zijn coureurs in 2020 gewoon zou laten racen.

Nu, aan de vooravond van het nieuwe seizoen, komt hij daar deels op terug. Gedurende de winter hebben een aantal goede gesprekken plaatsgevonden in de fabriek in Maranello. "Ik denk dat de coureurs nu heel goed weten waar het bij Ferrari om draait", zo vertelt de Italiaanse teambaas tegenover onder meer RacingNews365.

"Het team komt altijd op de eerste plaats en de coureurs begrijpen elkaar na het eerste seizoen gelukkig ook beter. We hebben er uitgebreid over gesproken en ik ben blij met de manier waarop dat is gegaan. Over het algemeen hoef ik ze niet meer te vertellen hoe en wat. Ze weten wat er van hen wordt verlangd."

Met Vettel en Leclerc heeft de Scuderia een viervoudig wereldkampioen en een jong talent in huis. Toch hebben de twee een gelijke status binnen het team: "Charles heeft zichzelf bewezen. Hij heeft een goed seizoen gedraaid in 2019 en heeft zich bewezen tegenover Sebastian. Hij verdient het dan ook om het komende seizoen met een gelijke status te beginnen."

"Maar, hij beseft wel dat het team prioriteit nummer één is. Als het in het belang van het gehele Ferrari-team is, dan zullen wij het niet schuwen om teamorders te gebruiken, zolang het team daar van profiteert", aldus Binotto

3 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem