Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ferrari-koorts voor Italiaanse media: "Tijdperk Verstappen sluit zich langzaam af"

Dat Charles Leclerc pole pakte in Monaco en dat Verstappen en Red Bull het wederom lastig hadden, is voor Italiaanse media voldoende om het Italiaanse team tot favoriet te bestempelen in Monaco. "Nu moet Ferrari het afronden."

Verstappen Monaco qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met poleposition voor Charles Leclerc, Carlos Sainz op P3 en Max Verstappen pas op P6, zien Italiaanse media de kansen op een zege voor Ferrari en dan met name thuisrijder Charles Leclerc als heel groot. Na de kwalificatie voor de GP van Monaco, een circuit waar inhalen zeer lastig is, zijn de Italiaanse media dan ook eensgezind. Leclerc is de grote favoriet vandaag.

"Het rood wil winnen, Verstappen pas vanaf P6. Het is daardoor Ferrari-koorts. De mensen op de jachten gingen uit hun dak waardoor het leek of Leclerc in een stadion reed. Zelfs de marshalls op het circuit waren blij met het resultaat. Het thuiscircuit waar hij vroeger in de bus naar school ging, was nu het terrein om deze belangrijke pole te pakken", schrijft Gazzetta dello Sport. "Het verschil maakte hij vooral in de eerste bocht om vervolgens daarna nog twee goede sectoren neer te zetten. Deze keer kon Verstappen er niks tegen inbrengen doordat zijn wagen elke kant op stuiterde. Wederom krijgt Leclerc een kans op de overwinning in Monaco en deze keer moet hij deze verzilveren. Het team mag deze keer ook geen strategische fout maken", geeft de krant nog een waarschuwing over de vele missers op zondag van Leclerc in Monaco.

"Leclerc stopt met een magische pole de serie van Max Verstappen", zegt Corriere dello Sport. Dat daarmee doelt op het na acht polepositions missen van P1 voor Verstappen. "Sainz zal hem gaan helpen aan een overwinning en daarmee staat iedereen achter Leclerc. Op het lastigste circuit van het jaar is Ferrari sneller dan Verstappen. Zelfs een motorwissel vlak voor de start van de kwalificatie kon Leclerc niet stoppen. Daardoor brak Verstappen niet het record van Senna en blijft hij op de zelfde hoogte van acht poles op rij staan."

"De bolide van Max stuiterde alle kanten op en daardoor zagen we ook de McLarens voor Verstappen. Een ander teken dat het er voorzichtig op lijkt dat een tijdperk zich langzaam afsluit, al is de racepace van de Red Bull nog altijd meer dan in orde. Toch wordt alles langzamerhand meer onzekerder wat betreft wie de sterkste gaat zijn tijdens verschillende GP’s en juist dat is wat we in de Formule 1 willen zien. Met Sainz vanaf de derde plaats is het duidelijk dat Ferrari ook op strategisch gebied de strijd aan moet gaan met de McLarens en alles wordt daarbij op Charles gezet."

Tenslotte Corriere della Sera. Die kan ook niet om de favoriet voor de GP heen. "Sainz teleurgesteld, maar hij zal er nu alles aan doen om Leclerc te helpen om te winnen. De pole was voor de Monegask na een super rondje. Leclerc is dan ook de topfavoriet om de race te winnen. Verstappen zien we slechts terug op P6! Nu moet Ferrari het afronden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training