Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-kopstuk houdt zijn hart vast voor Red Bull in de race: "Het is twee tegen één"

Charles Leclerc klokte, met de hulp van Carlos Sainz, de snelste tijd in de kwalificatie en start daarmee de race vanaf de eerste positie. Ferrari-kopstuk Laurent Mekies voorspelt echter dat Red Bull het de Monegask nog enorm moeilijk kan gaan maken in de race.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc pakte poleposition voor de Grand Prix van Frankrijk na een sterk staaltje teamwork waarbij Carlos Sainz zijn teamgenoot voorzag van een slipstream op het rechte stuk. Ferrari-kopstuk Laurent Mekies kijkt tevreden terug op de kwalificatie, maar juicht nog niet te vroeg.

"Het is pas zaterdag, dus we moeten ons resetten en kijken hoe we meer snelheid kunnen vinden in de race", begint Mekies ten overstaan van Viaplay. Volgens de topman van Ferrari is Red Bull een grote kanshebber op zondag.

"Ten eerste is het een circuit waarop we niet echt goed waren in het verleden. We weten dat het zondag erg moeilijk wordt. Red Bull was extreem snel in de racesimulatie in VT2. Dus we verwachten dat ze heel, heel sterk zullen zijn."

"Het zal ook een twee tegen één gevecht zijn", gaat Mekies verder. "We weten daarom dat het moeilijk zal zijn om te verdedigen vanaf poleposition, maar het is zoals het is. Het zal aantonen hoeveel progressie we hebben gemaakt in deze omstandigheden met hoge baantemperaturen en de hitte."

"Carlos gaf de perfecte slipstream"

Of Ferrari ook poleposition zou hebben gehad zonder de slipstream van Sainz, dat blijft de vraag. Maar dat het plan van Ferrari goed was uitgevoerd door de coureurs, dat is een feit, vertelt Mekies.

"Het was ons plan dit weekend. Maar een plan is niet genoeg, het zijn van die dingen die heel moeilijk zijn om goed uit te voeren. Het vergt twee hele goede coureurs om zoiets te doen. Dat is wat ze hebben gedaan."

"Carlos gaf de perfecte slipstream aan Charles. Charles werd gedurende het weekend steeds sneller en het is geweldig voor het team om deze dag de eindigen met een sterk staaltje teamwork voor poleposition."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen