© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ferrari-kopstuk stapt over naar Mercedes

Lorenzo Sassi, tot halverwege vorig seizoen een belangrijke pion op de motorenafdeling van Ferrari, treedt spoedig in dienst van Mercedes.

Sassi ontslagen na tegenvallende motorupdate

Lorenzo Sassi werkte jarenlang op de motorenafdeling van Ferrari, maar werd in 2017 verantwoordelijk gehouden voor een motorupdate, waardoor Ferrari naar verluidt de aansluiting met Mercedes juist verloor. Sassi werd door Ferrari-president Sergio Marchionne de laan uit gestuurd, maar na een verplicht verlof keert de Italiaan op korte termijn terug bij Mercedes, zo bericht Jamesallenonf1.com.

Met de transfer van Ferrari naar Mercedes verhuist er dus veel inhoudelijke kennis van Ferrari's manier van werken mee naar Mercedes. Het scenario doet denken aan het vertrek van chassis-man Aldo Costa bij Ferrari, waarna hij in 2011 eveneens werd opgepikt door Mercedes. De grote successen van Mercedes volgde een paar jaar later.

De move van Sassi mag worden beschouwd als een promotie. De Duitse pk's zijn sinds de invoering van de V6-turbomotoren de dominante factor in de Formule 1. Zowel bij de rijders als bij de constructeur werden er vier wereldtitels op rij gewonnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen