Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari lacht om Red Bull en Perez: 'Dat hadden wij wel anders gedaan!'

Red Bull besloot tijdens de Grand Prix van Japan Sergio Perez uit de pitbox te halen om een straf bij de Grand Prix van Qater te ontlopen. Een slimme zet, moet Ferrari-teambaas Fred Vasseur toegeven. Al hadden ze het bij de Italiaanse renstal wel anders aangepakt.

Perez back on track Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Japan was met het behalen van de constructeurstitel en een overwinning voor Max Verstappen een waar Red Bull-feest, maar wie wat minder in de stemming moet zijn geweest om dit te vieren was waarschijnlijk Sergio Perez. De Mexicaan viel uit na verschillende incidenten, die uiteindelijk leidden tot twee straffen, vier strafpunten en schade.

Halverwege de race gebeurde er vervolgens iets opvallends: nadat de auto van Perez al een 26-tal ronden in de pitbox had gestaan, werd door Red Bull besloten de Mexicaan toch weer naar buiten te sturen. Was dat dan voor die snelste raceronde? Nee. De Red Bull-coureur ontving een van zijn straffen pas nadat hij zijn bolide had geparkeerd, wat zou betekenen dat zijn straf automatisch omgezet zou worden in een gridstraf van drie plekken voor de volgende Grand Prix.

"Slimme zet"

En dit liet Red Bull niet gebeuren. De Mexicaan ging na wat reparatiewerk weer naar buiten om zijn straf in te lossen, om vervolgens de RB19 gewoon weer in de pitbox te zetten. Zo hoeft Checo de volgende Grand Prix, namelijk de Grand Prix van Qatar, niet aan te vangen met een gridstraf van drie plaatsen.

Ferrari-teambaas Fred Vasseur zag dit ook vanuit de pitstraat, en hij heeft er na de race wel wat over te zeggen als hij gevraagd wordt of zoiets wel mogelijk moet zijn. "Het was een slimme zet om de straf van vijf plekken te ontwijken voor het volgende raceweekend", zo bekent de teambaas na de race tegenover de media, waaronder RacingNews365. Of hij het ook hiermee eens is, dat is niet aan hem: "Je moet niet aan mij vragen of dat goed is, want ik maak de regels niet!"

Zelf had Ferrari het niet zo aangepakt, lacht hij. "Wat ik wel weet, is dat ik verrast was toen ze de auto naar binnen haalden en stopten, want wij hadden wel even gewacht en eerst die straf ingelost! En toen dachten ze denk ik 'oh'", lacht de Fransman.

Het uitblijven van de straf voor Verstappen in Singapore

Tot slot wordt hem ook nog gevraagd naar de Grand Prix van Singapore, waar Max Verstappen zich op de zaterdag drie keer bij de stewards moest melden maar uiteindelijk geen gridstraf ontving. Later kwam de FIA hierop terug en zei dat er wellicht een andere beslissing had moeten worden genomen. De teambaas van Ferrari wil hier echter niet te veel over kwijt: "De FIA is het er over eens dat ze een andere beslissing hadden kunnen nemen in Singapore. Voor mij was het heel duidelijk, maar dat ligt nu achter ons. Wij hebben daar gewonnen."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff