Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: "Leclerc heeft zichzelf in strijd met Verstappen als titelkandidaat bewezen"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is tevreden met de prestaties van zijn coureur Charles Leclerc tijdens de eerste twee Grands Prix van het seizoen. Volgens de Italiaan reed hij als een ware kampioenskandidaat.

Charles Leclerc won de eerste Grand Prix van het jaar, maar moest in Saoedi-Arabië zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. Zijn teambaas, Mattia Binotto, is echter dik en dik tevreden over de prestaties van zijn stercoureur. Hij reed als een kampioenskandidaat, oordeelt Mattia. Dat kwam voor hem echter niet als een verrassing. "In mijn ogen reed hij als iemand die dit seizoen voor de wereldtitel kan vechten. Het is echter iets wat ik al had verwacht, ook toen we zijn contract verlengden en Charles vastlegden tot 2024." "We weten waar Charles toe in staat is en hij heeft weer gedemonstreerd dat hij in staat is om te vechten voor de wereldtitels. Hij heeft het talent, hij heeft de capaciteit, hij is een goede racer en ik ben blij met alles wat hij tijdens de eerste twee Grands Prix van het jaar heeft laten zien."

Leclerc ziet ruimte voor verbetering

Als Leclerc wordt geconfronteerd met dezelfde vraag, of zijn prestaties in de eerste twee races goed genoeg waren om de vechten voor de titel, twijfelt hij. Alhoewel hij eveneens tevreden is met wat hij heeft laten zien, weet hij dat het nog beter kan. "Nee, er is zeker... ik bedoel... ik ben zeker blij met de start van het seizoen, absoluut. Ik werk goed samen met het team en de voorbereiding voor de eerste race was heel goed, dus ik voel me over het algemeen goed, maar er komt nog meer aan." "Ik ben heel blij, maar niet per se over de performance, maar wel omdat ik weet waar ik aan moet werken en wat ik moet verbeteren om nog beter te worden. Wat dat betreft ben ik blij", aldus de cryptische Ferrari-coureur. Of het uiteindelijk kan resulteren in een wereldtitel, hangt volgens Leclerc niet alleen van zichzelf, maar ook van het team af. "Of het genoeg is om de wereldtitel te winnen? Ik heb geen idee, want het is nog heel vroeg in het seizoen. Laten we zeggen dat het een goede start is van het jaar. Zoals ik al vaker heb gezegd zal de ontwikkeling de doorslag geven. Als coureurs moeten we het team daar zo goed mogelijk bij helpen, zodat we competitief kunnen blijven."

Niet geleerd van Max en Lewis

Vorig jaar was Leclerc ver achter kampioenskandidaten Verstappen en Lewis Hamilton op de baan te vinden. Gevraagd of hij heeft geleerd van de gevechten tussen de Red Bull- en de Mercedes-coureur, zegt de Monegask van niet. Hij kijkt liever naar zichzelf. "Ik heb de gevechten tussen Lewis en Max niet echt veel bekeken. Sommige races heb ik teruggekeken, maar ik leer meer van mijn eigen ervaringen. Elke coureur heeft zijn eigen rijstijl, ik ook, en ik ben wiel-aan-wiel best sterk. Als coureur probeer je je echter altijd te verbeteren." "Max ken ik vrij goed", vervolgt hij. "Al sinds onze kartdagen. Toen hebben we een paar mooie gevechten gehad. We zijn samen opgegroeid en dat heeft ons denk ik ook op onze eigen manier geholpen om beter te worden. Maar zoals ik zei: ik leer meer van mijn eigen ervaringen dan van het kijken naar anderen."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"