Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari liet nog niet alle snelheid zien van het upgradepakket in Spanje

Het upgradepakket van Ferrari lijkt, ondanks de problemen bij Charles Leclerc in Barcelona, te werken. In de kwalificatie was de Italiaanse renstal het te kloppen team en ook tijdens de race zat de snelheid er goed in. De ware potentie van de upgrades is echter nog niet naar voren gekomen, zo laat het team weten.

Nadat Red Bull met de eerste significante upgrade kwam in Imola, nam Ferrari een aantal belangrijke updates mee tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje. Hiermee sloeg het team van Charles Leclerc en Carlos Sainz gelijk terug. Ze veroverden poleposition op zaterdag en domineerden met Leclerc het eerste deel van de race, tot hij uitviel met motorproblemen. Desalniettemin was de Scuderia snel tijdens het weekend in Barcelona. Dit terwijl de volle potentie van de upgrades nog niet is benut, zo legt Laurent Mekies, Racing Director van Ferrari, uit. "We moeten iedereen in Maranello complimenten geven voor alle moeite bij het finetunen van de updates. Ze werkten, al geloven wij dat het nog wat meer races gaat duren voordat we alles eruit kunnen halen."

De upgrades van Ferrari

Voor de Grand Prix van Spanje nam Ferrari een aantal nieuwe onderdelen mee . Zo kregen Leclerc en Sainz een nieuwe achtervleugel en een nieuwe vloer op hun F1-75. Bij de vloer is het een en ander aangepast bij de voorkant van de Venturi-tunnels. De achtervleugel oogt wat 'scherper' tussen de bovenste vleugel en de endplates. Ook is het DRS-systeem aangepast, waardoor het voordeel op het lange rechte stuk groter moet zijn als het systeem wordt gebruikt. Bij concurrent Red Bull ging het juist mis bij dit systeem: Max Verstappen kon zijn DRS bijna niet gebruiken door een probleem, vermoedelijk te maken had met een gewichtsbesparende upgrade van de Oostenrijkse renstal.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein