Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari liet nog niet alle snelheid zien van het upgradepakket in Spanje

Het upgradepakket van Ferrari lijkt, ondanks de problemen bij Charles Leclerc in Barcelona, te werken. In de kwalificatie was de Italiaanse renstal het te kloppen team en ook tijdens de race zat de snelheid er goed in. De ware potentie van de upgrades is echter nog niet naar voren gekomen, zo laat het team weten.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Nadat Red Bull met de eerste significante upgrade kwam in Imola, nam Ferrari een aantal belangrijke updates mee tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje. Hiermee sloeg het team van Charles Leclerc en Carlos Sainz gelijk terug. Ze veroverden poleposition op zaterdag en domineerden met Leclerc het eerste deel van de race, tot hij uitviel met motorproblemen.

Desalniettemin was de Scuderia snel tijdens het weekend in Barcelona. Dit terwijl de volle potentie van de upgrades nog niet is benut, zo legt Laurent Mekies, Racing Director van Ferrari, uit. "We moeten iedereen in Maranello complimenten geven voor alle moeite bij het finetunen van de updates. Ze werkten, al geloven wij dat het nog wat meer races gaat duren voordat we alles eruit kunnen halen."

De upgrades van Ferrari

Voor de Grand Prix van Spanje nam Ferrari een aantal nieuwe onderdelen mee. Zo kregen Leclerc en Sainz een nieuwe achtervleugel en een nieuwe vloer op hun F1-75. Bij de vloer is het een en ander aangepast bij de voorkant van de Venturi-tunnels. De achtervleugel oogt wat 'scherper' tussen de bovenste vleugel en de endplates.

Ook is het DRS-systeem aangepast, waardoor het voordeel op het lange rechte stuk groter moet zijn als het systeem wordt gebruikt. Bij concurrent Red Bull ging het juist mis bij dit systeem: Max Verstappen kon zijn DRS bijna niet gebruiken door een probleem, vermoedelijk te maken had met een gewichtsbesparende upgrade van de Oostenrijkse renstal.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023