Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari lovend over motorreglement Formule 1 in 2021

Ferrari kan zich prima vinden in de voorgestelde motorreglementen voor 2021. Toch dreigt de Scuderia nog altijd met een vertrek uit de Formule 1 als de financiële 'issues' niet worden opgelost.

In het weekend van de Grand Prix van Bahrein presenteerde Liberty Media de plannen voor de Formule 1 vanaf 2021. Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft nu aangegeven enthousiast te zijn over een groot deel van de voorgestelde veranderingen, maar hekelt nog altijd de voorgestelde budgetlimiet van 150 miljoen dollar. "Het is goed om te zien dat Liberty Media een wat behoudende koers vaart. Ze geven blijk van inzicht in de sport door de motorreglementen niet volledig op de schop te gooien en te 'versimpelen' om maar nieuwe teams aan de sport te binden. Ik denk dat er wat dat betreft een plan op tafel ligt waarmee we allemaal vooruit kunnen." Waar Marchionne dus ietwat verrassend achter dit concrete voorstel van Liberty staat, zo stuit de voorgestelde budgetlimiet van 150 miljoen dollar de Ferrari-president nog altijd tegen de borst.

"Het financiële plaatje zoals dat op tafel ligt, is niet werkbaar voor ons. Dat zullen we ook zeker blijven terugkoppelen naar Liberty. Ik denk echter dat er ruimte is om met hen om de tafel te gaan zitten en hierover in gesprek te gaan." "Ik hoop dat we tot een oplossing kunnen komen voor het eind van het jaar. Mochten we onverhoopt echter geen redelijk compromis weten te sluiten, stappen we alsnog op."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"